Чеснови пилешки шийки с кашкавален сос
Необходими продукти:
- 1 килограм пилешки шийки
- по 100 грама кашкавал и майонеза
- 2 скилидки чесън
- 1 супена лъжица заквасена сметана
- 3 супени лъжици растително олио
- смес от различни видове смлян пипер
Начин на приготвяне:
Сложете в голяма купа пилешките шийки и ги поръсете със сол, различни видове смлян пипер и други подправки по ваш избор. Ако разполагате с достатъчно време, оставите шийките да престоят в подправките, за да поемат ароматите им.
Нарежете ситно чесъна и го изпържете до златисто в три супени лъжици олио, докато стане златист. Тогава сложете шийките в съда. Когато се запекат отдолу, обърнете ги и нека се приготвят и от другата страна (периодично разбърквайте, за да се получи равномерна коричка).
Настържете кашкавала и го смесете с майонезата и заквасената сметана. Подправете соса със сол и черен пипер.
Поднесете пилешкото предястие с него.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: sovkusom.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пилешки крилца на фурна с хрупкава коричка
- Пилешки крилца в пикантен карамел
- Пържени пилешки трътки с подправки
- Хрупкави пилешки крилца на фурна
- Ирландски печени крилца
- Печени пилешки крилца с панировка и сос
- Пилешки крилца на скара в доматен сос с чесън и лук
- Печени пилешки крилца с червен пипер и чесън
- Печени пилешки крилца с къри сос
- Пилешки крилца в бърбън сос на фурна
Коментари към Чеснови пилешки шийки с кашкавален сос