Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Чеснови пилешки шийки с кашкавален сос

Чеснови пилешки шийки с кашкавален сос

Чеснови пилешки шийки с кашкавален сос - изображение

Необходими продукти:

  • 1 килограм пилешки шийки
  • по 100 грама кашкавал и майонеза
  • 2 скилидки чесън
  • 1 супена лъжица заквасена сметана
  • 3 супени лъжици растително олио
  • смес от различни видове смлян пипер


Начин на приготвяне:

Сложете в голяма купа пилешките шийки и ги поръсете със сол, различни видове смлян пипер и други подправки по ваш избор. Ако разполагате с достатъчно време, оставите шийките да престоят в подправките, за да поемат ароматите им.

Нарежете ситно чесъна и го изпържете до златисто в три супени лъжици олио, докато стане златист. Тогава сложете шийките в съда. Когато се запекат отдолу, обърнете ги и нека се приготвят и от другата страна (периодично разбърквайте, за да се получи равномерна коричка).

Настържете кашкавала и го смесете с майонезата и заквасената сметана. Подправете соса със сол и черен пипер.

Поднесете пилешкото предястие с него.

Да ви е вкусно!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: sovkusom.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецепти