Пилешки крилца в бърбън сос на фурна

Необходими продукти:
- 1 килограм пилешки крилца, разполовени
- 125 милилитра кленов сироп
- 85 милилитра бърбън
- 60 милилитра кетчуп
- 20 милилитра сос Уорчестър
- 5 милилитра сос табаско
- 20 грама кафява захар
- 20 милилитра ябълков оцет
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 220 градуса и покрийте тава с хартия за печене.
- Загрейте всички съставки, с изключение на пилешките крилца, в тенджера на средно силен огън, докато кипнат.
- Намалете силата на котлона и оставете сместа да къкри, докато намалее наполовина.
- Отдръпнете от котлона, добавете крилцата и разбъркайте добре, за да се покрият равномерно със соса.
- Разпределете в тавата и печете в продължение на 40 минути, като ги обръщате периодично.
- Увеличете температурата до 250 градуса и печете до златисто кафяв цвят, като ги обръщате по-често, за да не прегорят.
- Поднесете пилешките крилца топли и им се насладете.
Приятен апетит!
Снимки: bellyrumbles.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Печено сирене Халуми с билкова коричка
- Крият ли рискове за здравето печените чушки
- Фалшиви бутчета от парено тесто с топено сирене и пилешко
- Сочни пуешки гърди в ароматна марината
- Печени кайсии с мащерка и мед
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Пържени пилешки трътки с подправки
- Хрупкави тиквички на фурна с чесън и пармезан
- Печена сьомга в хрупкава коричка от семена
- Мариновани печени чушки с чесън, босилек и копър
Коментари към Пилешки крилца в бърбън сос на фурна