Карфиолова пърленка със сирена
Необходими продукти:
- 500 грама сварен карфиол
- 4 яйца
- 100 грама настъргана моцарела
- 5 грама сух риган
- 4 чеснови скилидки, пресовани
- сол и черен пипер
- 100 грама настърган чедър
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса. Подгответе тава и я застелете с лист пергамент. Сложете карфиола в блендер и разбийте до получаването на смес, подобна на ориз.
Изсипете го в тензух и прецедете, сложете в купа и добавете яйцата, моцарелата, ригана, чесъна, солта и пипера.
Разбъркайте до хомогенност, оформете и разпределете в тавата. Поръсете с настърган чедър и запечете за 25 минути. Охладете, разрежете и поднесете.
Добър апетит!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.jocooks.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ КАРФИОЛ 190 г
АЛАЙВ ИМУННА ЗАЩИТА желирани таблетки * 90 NATURE'S WAY
АЛКА ГРИЙНС саше * 30
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ капсули * 60 NATURE'S WAY
АЛАЙВ течен мултивитамин 900 мл NATURE'S WAY
Безплатна доставка за България!АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ ГЪМИ ПРЕМИУМ ФОРМУЛА С КОЛАГЕН 300 мг желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Карфиол, Цветно зеле
- Чеснови пърленки с билково масло на тиган
- Рецепти за туршия със зелен боб
- Паниран карфиол със сладко-лютив сос
- Цветно зеле, карфиол
- Салата Табуле с карфиол
- Домашни пърленки без глутен
- Вижте 5 ползи от консумацията на карфиол по време на бременност
- Запеканка с броколи, карфиол и спанак
- Печени зеленчуци - картофи, карфиол, нахут с къри паста
Коментари към Карфиолова пърленка със сирена