Домашни пърленки без глутен
Необходими продукти:
- 1/2 чаена чаша бадемово брашно
- 1/2 чаена чаша брашно от тапиока
- 1 чаена чаша пълномаслено прясно мляко
- щипка сол
- масло за тигана
Начин на приготвяне:
- Смесете бадемовото брашно, брашното от тапиока и прясното мляко в средно голяма купа.
- Разбъркайте с дървена лъжица до хомогенна консистенция и подправете с щипка сол.
- Подмажете с масло тиган с незалепващо покритие и го загрейте на средно силен огън.
- Изсипете 1/2 чаена чаша от тестото в тигана и печете, докато изсъхне отгоре и леко се надигне.
- Обърнете и печете още 1-2 минути до златист цвят. Повторете с останалото тесто, като добавите масло, когато е необходимо.
- Поднесете пърленките топли и им се насладете.
Приятен апетит!
Снимка: myheartbeets.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ТАПИОКА НА ПРАХ 200 гр. ЗДРАВНИЦА
ТАПИОКА МОДИФИЦИРАНО НИШЕСТЕ 400 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
НОВАЛАК ALLERNOVA AR 0-36 месеца 400 г
НовОРИЗОВО БРАШНО 500 гр. БОДПИЕ
БИОХЕРБА НАТУРАЛНО БРАШНО ОТ НАХУТ 300 г
ОСТРОВИТ КОКОСОВО БРАШНО 500 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Бадеми - полезни и вредни свойства
- Ползи за здравето и приложение на метлено семе
- Ръжено брашно – състав, ползи и противопоказания
- Ползи и вреди на бадемовото брашно
- 7-дневна безглутенова диета за отслабване
- За глутена - полезен или вреден в действителност е той
- Премахнете липомите по тялото с мед и брашно
- Как да си приготвите оризово брашно?
- Ползи за здравето от брашното от нахут
- Ръж
Коментари към Домашни пърленки без глутен