Пърленки със зелен лук на тиган

Необходими продукти:
- 2 1/2 чаени чаши брашно
- 1 чаена лъжичка сол
- 1 чаена чаша вода
- 2 чаени чаши зелен лук, нарязан на ситно
- олио
Начин на приготвяне:
- В голяма купа смесете брашното със солта.
- Добавете водата на 2-3 пъти, като между тях разбърквате с вилица.
- Замесете тестото в продължение на 1 минута, покрийте купата и го оставете да си почине за около 10 минути.
- Разделете тестото на 2 части и ги разточете във форма на правоъгълници.
- Поръсете с олио и навийте на руло от дългата страна. Завийте във формата на охлюв и отново разточете.
- Отново поръсете с олио и разпределете нарязания зелен лук.
- Завийте на руло, започвайки от дългата част, разделете на две равни части и всяка от тях завийте във формата на охлюв. Разточете.
- Загрейте 1 супена лъжица олио в тиган на средно силен огън.
- Поставете пърленката и я запечете за 2 минути, като я притискате към тигана с лъжица.
- Обърнете от другата страна и печете още 1-2 минути до златисто кафяв цвят. Повторете с останалите.
- Поднесете пърленките топли, гарнирани по избор.
Приятен апетит!
Снимки: recipetineats.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕГУЛАТПРО БИО солуцио 350 мл
Безплатна доставка за България!БИОХЕРБА ХЕРБАЛ ЛУКС ШАМПОАН УЛТРА 250 мл
911 ЛУКОВ ШАМПОАН ПРОТИВ КОСОПАД 150 мл
КАЛОИДОН гел 30 мл НАТУРФАРМА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С МЕК ВКУС 70 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Шоколадови палачинки
- Тиквени понички с ванилия и пудра захар
- Задушено кисело зеле с лук и бекон
- Бързо тесто с мая и прясно мляко (за 5 минути)
- Картофени рулца в тесто
- Турски питки Поача
- Великденски кифлички Зайчета от тесто с извара
- Прасенца от маслено тесто с пълнеж
- Един месец закусвайте с печен лук, за да се предпазите от диабет
Коментари към Пърленки със зелен лук на тиган