Пърленки със зелен лук на тиган

Необходими продукти:
- 2 1/2 чаени чаши брашно
- 1 чаена лъжичка сол
- 1 чаена чаша вода
- 2 чаени чаши зелен лук, нарязан на ситно
- олио
Начин на приготвяне:
- В голяма купа смесете брашното със солта.
- Добавете водата на 2-3 пъти, като между тях разбърквате с вилица.
- Замесете тестото в продължение на 1 минута, покрийте купата и го оставете да си почине за около 10 минути.
- Разделете тестото на 2 части и ги разточете във форма на правоъгълници.
- Поръсете с олио и навийте на руло от дългата страна. Завийте във формата на охлюв и отново разточете.
- Отново поръсете с олио и разпределете нарязания зелен лук.
- Завийте на руло, започвайки от дългата част, разделете на две равни части и всяка от тях завийте във формата на охлюв. Разточете.
- Загрейте 1 супена лъжица олио в тиган на средно силен огън.
- Поставете пърленката и я запечете за 2 минути, като я притискате към тигана с лъжица.
- Обърнете от другата страна и печете още 1-2 минути до златисто кафяв цвят. Повторете с останалите.
- Поднесете пърленките топли, гарнирани по избор.
Приятен апетит!
Снимки: recipetineats.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180
РЕГУЛАТПРО БИО солуцио 350 мл
Безплатна доставка за България!911 ЛУКОВ ШАМПОАН ПРОТИВ КОСОПАД 150 мл
БИОХЕРБА ХЕРБАЛ ЛУКС ШАМПОАН УЛТРА 250 мл
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
КАЛОИДОН гел 30 мл НАТУРФАРМА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Ползи и вреди на червения лук
- Тутманик
- Пилешки дробчета с лук
- Салата от печени патладжани и пресни домати с чесън и лук
- Лучени кръгчета на скара
- Облекчете синузита с лук
- Стар лук (кромид) - състав и полезни свойства
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
Коментари към Пърленки със зелен лук на тиган