Пърленки със зелен лук на тиган
Необходими продукти:
- 2 1/2 чаени чаши брашно
- 1 чаена лъжичка сол
- 1 чаена чаша вода
- 2 чаени чаши зелен лук, нарязан на ситно
- олио
Начин на приготвяне:
- В голяма купа смесете брашното със солта.
- Добавете водата на 2-3 пъти, като между тях разбърквате с вилица.
- Замесете тестото в продължение на 1 минута, покрийте купата и го оставете да си почине за около 10 минути.
- Разделете тестото на 2 части и ги разточете във форма на правоъгълници.
- Поръсете с олио и навийте на руло от дългата страна. Завийте във формата на охлюв и отново разточете.
- Отново поръсете с олио и разпределете нарязания зелен лук.
- Завийте на руло, започвайки от дългата част, разделете на две равни части и всяка от тях завийте във формата на охлюв. Разточете.
- Загрейте 1 супена лъжица олио в тиган на средно силен огън.
- Поставете пърленката и я запечете за 2 минути, като я притискате към тигана с лъжица.
- Обърнете от другата страна и печете още 1-2 минути до златисто кафяв цвят. Повторете с останалите.
- Поднесете пърленките топли, гарнирани по избор.
Приятен апетит!
Снимки: recipetineats.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ТЕРАЗАЛ ОРАЛ ЗА ДЕЦА ЯГОДА дъвчащи таблетки * 18
НовГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ТЕРАЗАЛ ОРАЛ ЕВКАЛИПТ дъвчащи таблетки * 12
НовГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СВИНСКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ КАРТОФИ СЪС ЗЕЛЕН ФАСУЛ И ПУЕШКО МЕСО 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Ползи и вреди на червения лук
- Салата от маслини и лук
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Направете си домашен антивирусен оксимел с мощно действие против грип
- Пилешки дробчета с лук
- Облекчете синузита с лук
- Стар лук (кромид) - състав и полезни свойства
- Тутманик
Коментари към Пърленки със зелен лук на тиган