Бързи кашкавалени пърленки с кисело мляко и овесени ядки

Необходими продукти:
400 грама кашкавал
8 супени лъжици брашно
4 супени лъжици фини овесени ядки
8 супени лъжици вода
1 чаена лъжица набухвател
500 милилитра кисело мляко
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Залейте овесените ядки с 8 супени лъжици вода. Настържете кашкавала едро.
Когато овесените ядки поемат течността и набъбнат, към тях прибавете брашното със сол на вкус, набухвателя и кашкавала.
След това сложете и киселото мляко в получената смес. Разбъркайте, консистенцията на тестото трябва да наподобява тази на гъста сметана.
Сгорещете тиган, подмажете с масло или олио и разпределете равномерно сместа в съда.
Затворете с капак и изпечете пърленката на среден огън, докато краищата й се зачервят и повърхността се стегне.
Внимателно обърнете от другата страна и нека се приготвя до златисто.
Тестото, което се получава от посочените количества продукти, е достатъчно за направата на две пърленки.
Добър апетит!
Снимки: orangekitchen.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Рецептите на Джейми Оливър: Пърленки с авокадо и сирене фета
- Пърленки с розмарин, зехтин и морска сол
- Пърленки с шунка и кашкавал
- Пърленка с пилешко, тиквички и патладжан
- Чеснови пърленки с билково масло на тиган
- Пърленка с пиле със сос Алфредо
- Карфиолова пърленка със сирена
- Пърленка
- Пърленка с крема сирене, спанак и кашкавал
- Пърленка със скариди
Коментари към Бързи кашкавалени пърленки с кисело мляко и овесени ядки