Бързи кашкавалени пърленки с кисело мляко и овесени ядки
Необходими продукти:
400 грама кашкавал
8 супени лъжици брашно
4 супени лъжици фини овесени ядки
8 супени лъжици вода
1 чаена лъжица набухвател
500 милилитра кисело мляко
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Залейте овесените ядки с 8 супени лъжици вода. Настържете кашкавала едро.

Когато овесените ядки поемат течността и набъбнат, към тях прибавете брашното със сол на вкус, набухвателя и кашкавала.

След това сложете и киселото мляко в получената смес. Разбъркайте, консистенцията на тестото трябва да наподобява тази на гъста сметана.

Сгорещете тиган, подмажете с масло или олио и разпределете равномерно сместа в съда.

Затворете с капак и изпечете пърленката на среден огън, докато краищата й се зачервят и повърхността се стегне.

Внимателно обърнете от другата страна и нека се приготвя до златисто.

Тестото, което се получава от посочените количества продукти, е достатъчно за направата на две пърленки.

Добър апетит!
Снимки: orangekitchen.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Чеснови пърленки с билково масло на тиган
- Домашни пърленки без глутен
- Пърленки с шунка и кашкавал
- Пърленки със зелен лук на тиган
- Пърленка с пилешко, тиквички и патладжан
- Бързи пърленки без мая
- Пърленка с крема сирене, спанак и кашкавал
- Пърленки с кашкавал (без мая)
- Пиде с кайма и зеленчуци
- Пърленки с розмарин, зехтин и морска сол
Коментари към Бързи кашкавалени пърленки с кисело мляко и овесени ядки