Пърленки със сирене, магданоз и копър
Необходими продукти
За тестото:
- 200 грама кефир или кисело мляко (може да използвате айрян, прясно мляко или просто вода)
- 2,5 чаени чаши брашно
- по 1/2 чаена лъжица сол и сода за хляб
За плънката:
- по една връзка пресни магданоз и копър
- 250 грама сирене
За намазване:
- 100 грама разтопено краве масло
Начин на приготвяне:
Замесете тесто, смесвайки избрания млечен продукт и брашното, добавете по половин чаена лъжица сода бикарбонат и сол.
Нарежете ситно предварително измитите магданоз и копър, смесете ги с натрошеното сирене.
Разделете тестото на 6 равни части и разточете всяка така, че да получите кръгла основа.
В средата й сложете от сиренето със зелените подправки и затворете краищата към центъра, за да се покрие плънката.
Получените топки отново разточете, като диаметърът да бъде колкото този на тигана, който ще използвате за термичната обработка (колкото по-тънък е пластът, толкова по-добре, оптималната дебелина е около половин сантиметър). Внимавайте плънката да не скъса тестото никъде.
Изпечете пърленките в предварително нагорещен съд (без мазнина). От двете страни трябва да се образуват малки кафяви петна.
След като извадите едната пърленка от тигана, намажете я с разтопеното масло, увийте в алуминиево фолио или сложете в съд с капак, докато изпечете следващата.
Когато всички са готови и са увити с фолио, покрийте ги с кърпа и оставете така за известно време, за да станат меки и да се топят в устата.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: alimero.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Домашни пърленки без глутен
- Чеснови пърленки с билково масло на тиган
- Лесни пълнозърнести пърленки на тиган
- Пиде с кайма и зеленчуци
- Бързи пърленки без мая
- Пърленки с кашкавал (без мая)
- Пърленки със зелен лук на тиган
- Бързи кашкавалени пърленки с кисело мляко и овесени ядки
- Пърленки с шунка и кашкавал
- Пърленка
Коментари към Пърленки със сирене, магданоз и копър