Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Пърленки със сирене, магданоз и копър

Пърленки със сирене, магданоз и копър

Пърленки със сирене, магданоз и копър - изображение

Необходими продукти

За тестото:

  • 200 грама кефир или кисело мляко (може да използвате айрян, прясно мляко или просто вода)
  • 2,5 чаени чаши брашно
  • по 1/2 чаена лъжица сол и сода за хляб


За плънката:

  • по една връзка пресни магданоз и копър
  • 250 грама сирене


За намазване:

  • 100 грама разтопено краве масло

 

Начин на приготвяне:

Замесете тесто, смесвайки избрания млечен продукт и брашното, добавете по половин чаена лъжица сода бикарбонат и сол.

Нарежете ситно предварително измитите магданоз и копър, смесете ги с натрошеното сирене.

Разделете тестото на 6 равни части и разточете всяка така, че да получите кръгла основа.

В средата й сложете от сиренето със зелените подправки и затворете краищата към центъра, за да се покрие плънката.

Получените топки отново разточете, като диаметърът да бъде колкото този на тигана, който ще използвате за термичната обработка (колкото по-тънък е пластът, толкова по-добре, оптималната дебелина е около половин сантиметър). Внимавайте плънката да не скъса тестото никъде.

Изпечете пърленките в предварително нагорещен съд (без мазнина). От двете страни трябва да се образуват малки кафяви петна.

След като извадите едната пърленка от тигана, намажете я с разтопеното масло, увийте в алуминиево фолио или сложете в съд с капак, докато изпечете следващата.

Когато всички са готови и са увити с фолио, покрийте ги с кърпа и оставете така за известно време, за да станат меки и да се топят в устата.

пърленки


Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: alimero.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецепти