Хляб Наан с кашкавал на тиган
    Необходими продукти:
- 2 чаени лъжици масло
 - 1/2 чаена чаша прясно мляко
 - 1 пакетче суха мая
 - 2 чаени лъжици захар и 1/2 чаена лъжица сол
 - 1 1/4 чаена чаша бяло брашно
 - 1/2 чаена чаша брашно за кекс
 - 1 1/2 чаена чаша настърган кашкавал (или твърдо сирене по избор)
 
Начин на приготвяне:
Загрейте в микровълновата маслото и млякото за 50 секунди. Добавете маята, захарта, солта и разбъркайте. Добавете двата вида брашно и омесете тестото с шпатула. Покрийте купата съв стреч фолио и сложете за 20 секунди в микровълновата.
Набрашнете кухненсия плот и прехвърлете тестото върху него. Разделете на 6 равни части, всяка една разточете с дебелина 3-4 милиметра.
Разпределете сиренето върху 3 от разточените питки и покрийте с останалите 3. Прегънете краищата и ги притиснете с пръстите си, за да затворите пърленката.
Запечете питките на сух тиган, загрят на средна температура, за 3 минути от всяка страна, докато станат златисти.
Нарежете на четири при сервиране.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: tasty.co
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
 - Разни
 - Пърленки с шунка и кашкавал
 - Домашни пърленки без глутен
 - Пърленки с розмарин, зехтин и морска сол
 - Рецептите на Джейми Оливър: Пърленки с авокадо и сирене фета
 - Пърленка с пилешко, тиквички и патладжан
 - Чеснови пърленки с билково масло на тиган
 - Пърленка с пиле със сос Алфредо
 - Карфиолова пърленка със сирена
 - Пърленка
 - Пърленка с крема сирене, спанак и кашкавал
 
Коментари към Хляб Наан с кашкавал на тиган