Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Хляб Наан с кашкавал на тиган

Хляб Наан с кашкавал на тиган

Хляб Наан с кашкавал на тиган - изображение

Необходими продукти:

  • 2 чаени лъжици масло
  • 1/2 чаена чаша прясно мляко
  • 1 пакетче суха мая
  • 2 чаени лъжици захар и 1/2 чаена лъжица сол
  • 1 1/4 чаена чаша бяло брашно
  • 1/2 чаена чаша брашно за кекс
  • 1 1/2 чаена чаша настърган кашкавал (или твърдо сирене по избор)

Начин на приготвяне:

Загрейте в микровълновата маслото и млякото за 50 секунди. Добавете маята, захарта, солта и разбъркайте. Добавете двата вида брашно и омесете тестото с шпатула. Покрийте купата съв стреч фолио и сложете за 20 секунди в микровълновата.

Набрашнете кухненсия плот и прехвърлете тестото върху него. Разделете на 6 равни части, всяка една разточете с дебелина 3-4 милиметра.

Разпределете сиренето върху 3 от разточените питки и покрийте с останалите 3. Прегънете краищата и ги притиснете с пръстите си, за да затворите пърленката.

Запечете питките на сух тиган, загрят на средна температура, за 3 минути от всяка страна, докато станат златисти.

Нарежете на четири при сервиране.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: tasty.co

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецепти