Хляб Наан с кашкавал на тиган

Необходими продукти:
- 2 чаени лъжици масло
- 1/2 чаена чаша прясно мляко
- 1 пакетче суха мая
- 2 чаени лъжици захар и 1/2 чаена лъжица сол
- 1 1/4 чаена чаша бяло брашно
- 1/2 чаена чаша брашно за кекс
- 1 1/2 чаена чаша настърган кашкавал (или твърдо сирене по избор)
Начин на приготвяне:
Загрейте в микровълновата маслото и млякото за 50 секунди. Добавете маята, захарта, солта и разбъркайте. Добавете двата вида брашно и омесете тестото с шпатула. Покрийте купата съв стреч фолио и сложете за 20 секунди в микровълновата.
Набрашнете кухненсия плот и прехвърлете тестото върху него. Разделете на 6 равни части, всяка една разточете с дебелина 3-4 милиметра.
Разпределете сиренето върху 3 от разточените питки и покрийте с останалите 3. Прегънете краищата и ги притиснете с пръстите си, за да затворите пърленката.
Запечете питките на сух тиган, загрят на средна температура, за 3 минути от всяка страна, докато станат златисти.
Нарежете на четири при сервиране.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: tasty.co
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Чеснови пърленки с билково масло на тиган
- Пърленки с шунка и кашкавал
- Лесни пълнозърнести пърленки на тиган
- Пърленки с кашкавал (без мая)
- Домашни пърленки без глутен
- Пърленки с розмарин, зехтин и морска сол
- Рецептите на Джейми Оливър: Пърленки с авокадо и сирене фета
- Пърленка с пилешко, тиквички и патладжан
- Пърленка с пиле със сос Алфредо
- Карфиолова пърленка със сирена
Коментари към Хляб Наан с кашкавал на тиган