Чеснови пърленки с билково масло на тиган
Необходими продукти:
За билковото масло:
- 2 супени лъжици масло, разтопено
- 2-3 скилидки чесън, пресовани
- 1 супена лъжица пресни билки, нарязани на ситно /магданоз, босилек, розмарин, мащерка/
За пърленката:
- 1 чаена чаша брашно
- 1 чаена лъжичка бакпулвер
- 1/8 чаена лъжичка сода за хляб
- 1/3 чаена лъжичка сол
- 1/3 чаена лъжичка чесън на прах
- 2 супени лъжици пресни билки, нарязани на ситно
- 2 чаени лъжички разтопено масло
- 3 супени лъжици кисело мляко
- 2 1/2 супени лъжици прясно мляко
- 1/2 чаена лъжичка лимонов сок
- щипка захар
За поръсване:
- 1 супена лъжица пресни билки
Начин на приготвяне:
- В малка купичка смесете разтопеното масло с чесъна и билките. Разбъркайте и заделете настрана.
- В голяма купа смесете брашното, бакпулвера, содата, солта и чесновия прах.
- Добавете пресните билки и разбъркайте добре.
- В малка купичка смесете прясното мляко с лимоновия сок. Разбъркайте и изсипете в сухата смес.
- Прибавете разтопеното масло, киселото мляко и захарта и замесете меко тесто.
- Покрийте купата с памучна кърпа и оставете тестото да си почине за около 5 минути.
- Замесете за кратко, разделете на 3 топки и ги разточете върху набрашнена повърхност.
- Загрейте тефлонов тиган на средно силен огън и сложете първата пърленка в него.
- Покрийте с капак и печете около 2-3 минути. Обърнете от другата страна и печете още 1-2 минути до образуването на златисто кафяви петна.
- Прехвърлете в чиния, намажете с овкусеното масло и поръсете с пресни билки. Повторете с останалото тесто.
- Поднесете пърленките топли и им се насладете.
Приятен апетит!
Снимки: veganricha.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Древни билкови средства за предизвикване на аборт
- Лечебните билки в България по азбучен ред
- И билките имат странични ефекти
- Отглеждане на розмарин
- Отглеждане на авокадо
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Билки по време на бременност
- Каталог на билки и лечебни растения
- Отглеждане на лимон
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
Коментари към Чеснови пърленки с билково масло на тиган