Гьозлеме (гюзлеми) със сирене, чесън и магданоз

Предлагаме ви два варианта за приготвяне на гюзлеми.
За първият ще са ви необходими:
10 грама прясна мая
1 чаена лъжица захар
2 супени лъжици олио
100 милилитра топла вода
2 чаени чаши брашно
сол
За вторият вариант:
1 чаена лъжица оцет
1 супена лъжица натурално кисело мляко
80 милилитра вода
сол
2 чаени чаши брашно
За плънката (и за двата варианта тесто):
400 грама сирене (може да използвате извара или извара и сирене в съотношение 50:50)
връзка пресен босилек (може и да не слагате, ако не го харесвате)
връзка магданоз
4 скилидки чесън
1 чаена лъжица лют червен пипер (или нарязана люта червена чушка)
сок от 1 лимон - по желание
Начин на приготвяне:
Смесете маята и захарта с 1 супена лъжица вода, оставете за 15 минути, докато се образуват балончета. По-нататък и двата варианта се приготвят по един и същи начин. Пресейте брашното, направете вдлъбнатина по средата, в която постепенно наливайте от течността. Сложете сол и замесете тесто. Месете хубаво, след това покрийте с кърпа и нека престои около 2 часа. Докато тестото отлежи, направете плънката. Намачкайте сиренето с помощта на вилица, прибавете към него пресования чесън, пипера и накълцаните на ситно магданоз и босилек. Разбъркайте.
Разделете тестото на части с големина колкото орех (приблизително), Разточете всяка една от тях много тънко (до прозрачност). Разпределете равномерно от плънката върху един пласт от тестото
и покрийте с втори, слепете и прехвърлете във вече загрят тиган.
Изпечете от двете страни и извадете гюзлемата. Намажете с масло и поднесете.
По-тънки, еластични и вкусни банички се получават, ако използвате варианта с киселото мляко.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЧЕСЪН капсули 250 мг * 60 ФИТОФАРМА
КАЛИВИТА ЧЕСЪН МАКС дражета * 100
НУРС ДЕТОКС ЛИМОН, ЧЕСЪН И МАГДАНОЗ капсули * 60
НовМАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180
МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ ЗА ЖЕНИ таблетки * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
МАОЛО при химиотерапия и лъчелечение капсули * 30
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Тутманик
- Отглеждане на магданоз
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Масло от чесън - ползи и употреба
- Хапки от крема сирене и кашкавал със сушени домати и орехи
- Чесън - състав, полезни свойства и противопоказания
Коментари към Гьозлеме (гюзлеми) със сирене, чесън и магданоз