Салата от сварени моркови с чесън и магданоз

Необходими продукти:
5-6 средни моркова
1-2 скилидки чесън
връзка магданоз
3-4 супени лъжици зехтин
3 супени лъжици балсамов оцет
сол и смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте морковите, сложете ги в тенджера и налейте вода, колкото да се покрият. Поставете съда на котлона и нека зеленчуците се варят в продължение на 15 минути на среден огън. Продупчете с вилица, те трябва да бъдат леко твърди. Извадете от водата и оставете да се охлаждат. След това обелете и нарежете на кръгчета.
Сложете в салатиера, налейте зехтина и балсамовия оцет, прибавете ситно нарязаните чесън и магданоз, подправете със сол и смлян черен пипер на вкус и разбъркайте.
Нека салатата престои 20-30 минути, за да се смесят добре вкусовете и ароматите, след което може да поднесете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180
ПЕДИАКИД ВИТАМИНИ И ОЛИГОЕЛЕМЕНТИ сироп 125 мл
НЕЙЧЪРС ПЛЮС АНИМАЛ ПАРАД МИКС ОТ ЗЕЛЕНИ ХРАНИ таблетки * 90
ЧЕСЪН ПЛЮС МАГДАНОЗ капсули 545 мг * 100 NATURE'S WAY
ЧЕСЪН капсули 250 мг * 60 ФИТОФАРМА
КАЛИВИТА ЧЕСЪН МАКС дражета * 100
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Масло от чесън - ползи и употреба
- Морковено руло с плънка от топено сирене, кашкавал и зелен лук
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Пролетна салата от спанак с киноа и нахут
- Как се прави черен чесън – рецепта за приготвяне и кулинарна употреба
- Разядка от люти чушки с домати и чесън
- Чесън - състав, полезни свойства и противопоказания
- Моркови (оранжеви) - състав, полезни свойства и вреда при прекалена консумация
- Локум от моркови с орехи и кокос
- Броколи на фурна с чесън и пармезан
Коментари към Салата от сварени моркови с чесън и магданоз