Яйца на фурна със спанак и швейцарско сирене
Необходими продукти:
- 4 супени лъжици готварска сметана с 33% масленост
- 250 грама спанак
- по 1 супена лъжица краве масло и олио
- смлян червен пипер на вкус
- 8 яйца
- 4 супена лъжици настъргано швейцарско сирене
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте спаначените листа, подсушете ги и нарежете едро. Сгорещете олиото в тиган, изсипете в него спанака, подсолете, поръсете с черен пипер и гответе 2 минути. След това прехвърлете листата в гевгир, нека течността се оттече.
Намажете с масло 4 подходящи дълбоки формички, в тях разпределете спанака и чукнете по две яйца във всяка.
Налейте по 1 супена сметана във всяка порция, поръсете с кашкавал и поставете във фурната (на 180 градуса) за 15 минути.
Поднесете ястието веднага.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Турска закуска менемен с яйца и млечен сос със сумак
- Печени пъдпъдъчи яйца в авокадо
- Броколи с лук и яйца на фурна
- Печени яйца на фурна със сметана, чесън и кашкавал
- Яйца със спанак и кисело мляко
- Печени яйца в чаша с домати, лук и сметана
- Яйца със сметана на фурна
- Запеканка от моркови с яйца
- Печени яйца с картофи и гъби в сметана
- Яйца със сьомга и грах
Коментари към Яйца на фурна със спанак и швейцарско сирене