Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Яйца на фурна със спанак и швейцарско сирене

Яйца на фурна със спанак и швейцарско сирене

Яйца на фурна със спанак и швейцарско сирене - изображение

Необходими продукти:

  • 4 супени лъжици готварска сметана с 33% масленост
  • 250 грама спанак
  • по 1 супена лъжица краве масло и олио
  • смлян червен пипер на вкус
  • 8 яйца
  • 4 супена лъжици настъргано швейцарско сирене
  • сол на вкус


Начин на приготвяне:

Измийте спаначените листа, подсушете ги и нарежете едро. Сгорещете олиото в тиган, изсипете в него спанака, подсолете, поръсете с черен пипер и гответе 2 минути. След това прехвърлете листата в гевгир, нека течността се оттече.

Намажете с масло 4 подходящи дълбоки формички, в тях разпределете спанака и чукнете по две яйца във всяка.

Налейте по 1 супена сметана във всяка порция, поръсете с кашкавал и поставете във фурната (на 180 градуса) за 15 минути.

Поднесете ястието веднага.


Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХранене при...Храни и ястияЗдравни съветиЛюбопитноДиетиНовиниСнимкиБотаникаЛайфстайлВидеоАнкетиАлт. медицина