Яйчени гнезда с пармезан
Необходими продукти:
- зехтин за намазняване
- 4 яйца, отделени белтъците от жълтъците
- щипка морска сол
- 1/4 чаша сирене пармезан, настъргано
- 1 стрък зелен лук, наситнен
- млян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 230 градуса. Покрийте тава за печене с пергаментова хартия и намазнете със зехтин.
Отделете белтъците от жълтъците, като поставите всеки жълтък в отделна купичка.
Разбийте яйчените белтъци със солта с миксер на висока скорост до твърда пяна. Добавете пармезана и зеления лук и разбъркайте внимателно с гумена шпатула.
Разпределете сместа във формата на 4 гнезда върху хартията за печене и направете кладенче в средата на всяко гнездо. Запечете за 3 минути или до леко покафеняване. Внимателно изсипете жълтъците в кладенчетата и запечете от 3 до 5 минути. Извадете, овкусете с черен пипер и сервирайте.
Приятен апетит!
Източник:
eatingwell.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Картофени гнезда с пилешка кайма и кашкавал
- Броколи с лук и яйца на фурна
- Гнезда от кайма с яйца в доматен сос
- Яйца със спанак и кисело мляко
- Гнезда от кайма с пикантна плънка от чедър и бекон
- Беконови кошнички с яйце и кашкавал
- Яйца на фурна с шунка и пармезан
- Бързо гювече в тиган
- Гнездо от хлебче с шунка, яйце и кашкавал
- Макаронени гнезда с кайма и кашкавал
Коментари към Яйчени гнезда с пармезан