Печени яйца с масло и кашкавал в хлебни кошнички
Необходими продукти:
- 8 филии хляб с дебелина около 1 сантиметър (с квадратна форма)
- 2 супени лъжици масло
- 3 супени лъжици настърган кашкавал
- 4 яйца
- сол и смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Изрежете корите на филиите хляб. В средата на 4 изрежете кръг с диаметър около 3,5 сантиметра. Намажете целите филии с масло и върху тях сложете по една с отвор, намажете и тях с масло. Във всеки изрязан кръг чукнете по едно яйце, като внимавате да не се разтече извън направеното за него място. За да бъде по-лесно, може първо да разбиете яйцата леко с вилица, след което да изсипете в хляба. Подправете със сол и смлян черен пипер на вкус, с настъргания кашкавал поръсете хляба около яйцата.
Изпечете предястието във фурната за около 5 минути при температура от 160 градуса.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Броколи с лук и яйца на фурна
- Яйца със спанак и кисело мляко
- Беконови кошнички с яйце и кашкавал
- Яйца на фурна с шунка и пармезан
- Бързо гювече в тиган
- Печени пъдпъдъчи яйца в авокадо
- Печени яйца в прошуто с кашкавал
- Турска закуска менемен с яйца и млечен сос със сумак
- Запеканка с яйца и пушена наденица
- Яйца в гювече с пушен бекон, сирене и сметана
Коментари към Печени яйца с масло и кашкавал в хлебни кошнички