Печени яйца с масло и кашкавал в хлебни кошнички

Необходими продукти:
- 8 филии хляб с дебелина около 1 сантиметър (с квадратна форма)
- 2 супени лъжици масло
- 3 супени лъжици настърган кашкавал
- 4 яйца
- сол и смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Изрежете корите на филиите хляб. В средата на 4 изрежете кръг с диаметър около 3,5 сантиметра. Намажете целите филии с масло и върху тях сложете по една с отвор, намажете и тях с масло. Във всеки изрязан кръг чукнете по едно яйце, като внимавате да не се разтече извън направеното за него място. За да бъде по-лесно, може първо да разбиете яйцата леко с вилица, след което да изсипете в хляба. Подправете със сол и смлян черен пипер на вкус, с настъргания кашкавал поръсете хляба около яйцата.
Изпечете предястието във фурната за около 5 минути при температура от 160 градуса.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Запеканка от моркови с яйца
- Печени яйца с лук и соев сос
- Яйчени гнезда с пармезан
- Запеканка за закуска от яйца и шунка
- Броколи с лук и яйца на фурна
- Печени яйца в чаша с домати, лук и сметана
- Беконови кошнички с яйце и кашкавал
- Яйчени гювечета с боб и сирене Чедър
- Яйца в лодка от авокадо
- Печени яйца с колбас, сметана и пармезан
Коментари към Печени яйца с масло и кашкавал в хлебни кошнички