Шведски кюфтета с яйчни макарони

Необходими продукти:
за кюфтетата:
- 3/4 чаена чаша галета (с подправки по желание - чесън на прах, червен пипер, риган и др.)
- 1 средна глава лук, нарязана
- 2 разбити яйца
- 1/3 чаена чаша магданоз
- 1 чаена лъжица черен пипер
- 3/4 чаена лъжица сол
- 1 килограм телешка кайма
за сосът грейви:
- 1/2 чаена чаша брашно
- 2 3/4 чаени чаши нискомаслено прясно мляко 2%
- 800 милилитра телешки бульон
- 1 супена лъжица сос Уорчестър
- 1 чаена лъжица черен пипер
- 3/4 чаена лъжица сол
за макароните:
- 1 пакет от 400 грама макарони с яйца
- 1/4 чаена чаша масло, на кубчета
- 1/4 чаена чаша магданоз
Начин на приготвяне:
В голяма купа смесете продуктите за кюфтетата и оформете 36 малки кръгли кюфтета. В тиган ги изпържете докато покафенеят, след това отцедете на хартия.
Затоплете тиган и разбъркайте брашното в него, за да се запече и внимателно излейте прясното мляко, като разбърквате с тел. Сипете бульона, соса Уорчестър, подправете. Варете до стъстяване (около 2-3 минути).
Намалете температурата на котлона и сложете кюфтетата в тигана. Покрийте и оставете за 15-20 минути да се сготви напълно месото.
През това време сварете макароните, отцедете ги и разбъркайте в топлата паста маслото. Сервирайте с кюфтетата и поръсете с магданоз.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: tasteofhome.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
- Кюфтенца от макарони и кашкавал
- Кюфтeта в патладжан (Ислим кебап)
- Кюфтенца от еленско месо в пикантен доматен сос
- Кюфтенца с гъби и тиквички
- Сочни пържени кюфтета с чесън и мляко
- Печени кюфтета с розмарин и чесън
- Кюфтета в лучен сос на фурна
- Кюфтета с моцарела в доматен сос
- Кюфтенца от броколи с чушка, моркови и спанак
Коментари към Шведски кюфтета с яйчни макарони