Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Шведски кюфтета с яйчни макарони

Шведски кюфтета с яйчни макарони

Шведски кюфтета с яйчни макарони - изображение

Необходими продукти:

за кюфтетата:

  • 3/4 чаена чаша галета (с подправки по желание - чесън на прах, червен пипер, риган и др.)
  • 1 средна глава лук, нарязана
  • 2 разбити яйца
  • 1/3 чаена чаша магданоз
  • 1 чаена лъжица черен пипер
  • 3/4 чаена лъжица сол
  • 1 килограм телешка кайма

за сосът грейви:

  • 1/2 чаена чаша брашно
  • 2 3/4 чаени чаши нискомаслено прясно мляко 2%
  • 800 милилитра телешки бульон
  • 1 супена лъжица сос Уорчестър
  • 1 чаена лъжица черен пипер
  • 3/4 чаена лъжица сол

за макароните:

  • 1 пакет от 400 грама макарони с яйца
  • 1/4 чаена чаша масло, на кубчета
  • 1/4 чаена чаша магданоз

Начин на приготвяне:

В голяма купа смесете продуктите за кюфтетата и оформете 36 малки кръгли кюфтета. В тиган ги изпържете докато покафенеят, след това отцедете на хартия.

Затоплете тиган и разбъркайте брашното в него, за да се запече и внимателно излейте прясното мляко, като разбърквате с тел. Сипете бульона, соса Уорчестър, подправете. Варете до стъстяване (около 2-3 минути).

Намалете температурата на котлона и сложете кюфтетата в тигана. Покрийте и оставете за 15-20 минути да се сготви напълно месото.

През това време сварете макароните, отцедете ги и разбъркайте в топлата паста маслото. Сервирайте с кюфтетата и поръсете с магданоз.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: tasteofhome.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиЛайфстайл