Кюфтенца от елда с гъби
Необходими продукти:
1 чаена чаша елда
700 грама гъби
3 глави лук
магданоз
сол
пипер
олио
5 супени лъжици доматено пюре
1 яйце - по желание
галета
брашно
Начин на приготвяне:
Залейте 1 чаша елда с 2 чаши вода, подсолете малко и сварете до готовност. Готовата каша завийте с кърпа и оставете за 10 - 15 минути.
Нарежете гъбите на парченца, лука - на ситно, накълцайте магданоза. Сгорещете олио в тиган и изпържете лука в него за около 5 минути, добавете гъбите и пържете още 15 минути. Овкусете със сол, пипер и оставете да изстива. След това смелете сместа с помощта на блендер. Смесете с елдата (може да не използвате всичката елда, по ваша преценка, трябва да се получи лепкава "кайма") и магданоза. Ако желаете, може да сложите и 1 яйце. Оформете кюфтенца, оваляйте ги в брашно и галета, изпържете в олио. Така приготвените тефтели прехвърлете в тенджера с дебело дъно. Направете заливка, разреждайки доматения сос с вода, прибавете подправки. Полейте кюфтетата и оставете да се задушават за около 10 минути.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИРУМИН ЗАГРЯВАЩ ГЕЛ 250 мл
ХАЯ ЛАБС СУПЕР ГРИЙНС С АРОМАТ НАТУРАЛЕН ЛИМОНОВ ШЕЙК прах 300 г
ЧАЙ ФИЛТЪР ЗА ДЪЛБОК СЪН ГРИКА * 60
ВИРУМИН ХОЛЕСТЕРОЛ ФИЛТЪР * 120
ВИРУМИНТИМА УСПОКОЯВАЩ И РЕГЕНЕРИРАЩ ГЕЛ 250 мл.
ХАЯ ЛАБС СУПЕР ГРИЙНС С АРОМАТ НАТУРАЛЕН ШЕЙК ЯБЪЛКА прах 300 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Полската сърнела
- Ливадна виолетка
- 10-дневна диета с елда за отслабване с 10 килограма
- Бяла сърнела
- Полска печурка, Червенушка
- Как да съхраняваме печурките - част 1
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
- Ливаден пачи крак
- Едра орешарка, Едра миризливка
- Елда, Гречиха, Гречка
Коментари към Кюфтенца от елда с гъби