Кюфтенца от елда с гъби

Необходими продукти:
1 чаена чаша елда
700 грама гъби
3 глави лук
магданоз
сол
пипер
олио
5 супени лъжици доматено пюре
1 яйце - по желание
галета
брашно
Начин на приготвяне:
Залейте 1 чаша елда с 2 чаши вода, подсолете малко и сварете до готовност. Готовата каша завийте с кърпа и оставете за 10 - 15 минути.
Нарежете гъбите на парченца, лука - на ситно, накълцайте магданоза. Сгорещете олио в тиган и изпържете лука в него за около 5 минути, добавете гъбите и пържете още 15 минути. Овкусете със сол, пипер и оставете да изстива. След това смелете сместа с помощта на блендер. Смесете с елдата (може да не използвате всичката елда, по ваша преценка, трябва да се получи лепкава "кайма") и магданоза. Ако желаете, може да сложите и 1 яйце. Оформете кюфтенца, оваляйте ги в брашно и галета, изпържете в олио. Така приготвените тефтели прехвърлете в тенджера с дебело дъно. Направете заливка, разреждайки доматения сос с вода, прибавете подправки. Полейте кюфтетата и оставете да се задушават за около 10 минути.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИРУМИН ЗАГРЯВАЩ ГЕЛ 250 мл
ВИТАМИН C-OLWAY капсули * 100 COLWAY
ЧАЙ ФИЛТЪР ЗА ДЪЛБОК СЪН ГРИКА * 60
ВИРУМИН ХОЛЕСТЕРОЛ ФИЛТЪР * 120
ВИРУМИНТИМА УСПОКОЯВАЩ И РЕГЕНЕРИРАЩ ГЕЛ 250 мл.
ХАЯ ЛАБС СУПЕР ГРИЙНС С АРОМАТ НАТУРАЛЕН ЛИМОНОВ ШЕЙК прах 300 г
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- 10-дневна диета с елда за отслабване с 10 килограма
- Елда, Гречиха, Гречка
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Задушена елда с кайма, доматено пюре и лук
- Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
- Салата от елда с пресни зеленчуци и маслини
- Пържени гъби със сметана и лук
- Пилешки бомбички с бекон, гъби и кашкавал
- Каша от елда с прясно мляко и банани
- Пълнени тиквички с гъби и лук
Коментари към Кюфтенца от елда с гъби