Елда с гъбен сос и лук
Необходими продукти:
1 чаена чаша елда
2 чаени чаши вода
сол и подправки на вкус
250 грама пресни гъби
3 супени лъжици брашно
1 глава лук
олио или масло
3 чаени чаши вода
Начин на приготвяне:
Сварете елдата във водата (около 20 минути), сол добавете, когато водата заври. Обелете лука, нарежете го и изпържете в мазнината до прозрачност. След това прибавете гъбите и нека се пържат около 10 минути. Следва брашното, а 3 минути по-късно налейте водата и оставете сместа да заври, като бъркате непрекъснато. Сосът приготвяйте около 10 минути.
Разпределете елдата в подходящи чинии и полейте с гъбения сос.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЧАЙ ФИЛТЪР ГЛЮКО ГРИКА * 60
ЖАН Д'АРСЕЛ ROSE SUBLIME СКЪПОЦЕНЕН КРЕМ 50 мл.
Безплатна доставка за България!ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ КРУШИ С ЕЛДА 190 г
ЕЛДА ЗЕЛЕНА прах 200 гр.
ПЕЧЕНА ЕЛДА/ГРЕЧКА 200 г ЗДРАВНИЦА
ЧАЙ ФИЛТЪР ЗА ДЪЛБОК СЪН ГРИКА * 60
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Каши и супи от зърнени и бобови култури
- 10-дневна диета с елда за отслабване с 10 килограма
- Гъби портобело
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Колко време да варим различните видове гъби?
- Есенна миризливка, Орешарка, Чучулетка, Сивушка
- Пържени гъби със сметана и лук
- Елда (гречка)
- Диета с елда (варианти за 5 и 7-дневно отслабване)
- Елда, Гречиха, Гречка
- Безглутенова диета
Коментари към Елда с гъбен сос и лук