Елда с гъбен сос и лук

Необходими продукти:
1 чаена чаша елда
2 чаени чаши вода
сол и подправки на вкус
250 грама пресни гъби
3 супени лъжици брашно
1 глава лук
олио или масло
3 чаени чаши вода
Начин на приготвяне:
Сварете елдата във водата (около 20 минути), сол добавете, когато водата заври. Обелете лука, нарежете го и изпържете в мазнината до прозрачност. След това прибавете гъбите и нека се пържат около 10 минути. Следва брашното, а 3 минути по-късно налейте водата и оставете сместа да заври, като бъркате непрекъснато. Сосът приготвяйте около 10 минути.
Разпределете елдата в подходящи чинии и полейте с гъбения сос.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИРУМИН ЗАГРЯВАЩ ГЕЛ 250 мл
ВИРУМИН ГЕЛ ОХЛАЖДАЩ 250 мл
ЧАЙ ФИЛТЪР ПРИ МЕНОПАУЗА ГРИКА * 60
КАФЕ ГРИКА 650 гр.
Безплатна доставка за България!ВИРУМИНТИМА УСПОКОЯВАЩ И РЕГЕНЕРИРАЩ ГЕЛ 250 мл.
ЧАЙ ФИЛТЪР ЗА ДЪЛБОК СЪН ГРИКА * 60
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Каши и супи от зърнени и бобови култури
- 10-дневна диета с елда за отслабване с 10 килограма
- Горска челядинка
- Сапунка
- Елда, Гречиха, Гречка
- Колко време да варим различните видове гъби?
- Как да съхраняваме печурките - част 1
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Булка гъба, Булница, Яйченик, Ченушка
- Ливаден пачи крак
- Кафяво - червена миризливка
Коментари към Елда с гъбен сос и лук