Печени гъби с мащерка и чесън

Необходими продукти:
- 16 средно големи гъби
- 3 супени лъжици олио
- 2 скилидки чесън, нарязани на много ситно
- 3 супени лъжици масло, безсолно
- 2 супени лъжици мащерка
- 1/2 чаена лъжичка чесън на прах
- 5 супени лъжици галета
- 1 1/2 супена лъжица прясно изцеден лимонов сок
- сол и прясно смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
- Измийте старателно гъбите и отрежете пънчетата близо до основата.
- Загрейте олиото в голям тиган и леко ги запържете с шапката надолу за около 2-3 минути.
- Подредете гъбите в огнеупорен стъклен съд с пънчетата нагоре.
- В малка купа смесете омекотеното масло, чесъна мащерката, лимоновия сок и подправките.
- Разпределете чесновото масло върху гъбите.
- Поръсете ги с галета и леко притиснете надолу, за да сте сигурни, че ще останат върху тях.
- Печете в предварително загрята до 180 градуса фурна до златисто кафяв цвят.
- Сервирайте чесновите гъби като топло предястие или като гарнитура.
Приятен апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зеленчуци
- Гъби на фурна с лук и кашкавал
- Гъбено песто с орехи и пармезан
- Кисело зеле с бели гъби и боб
- Пресни бели гъби
- Пица с гъби, сирена и чесън
- Печени гъби с пармезан и чесън
- Жулиен в легло от картофи
- Пресни оранжеви манатарки
- Постен овчарски пай с гъби
- Гювечета от ориз с гъби, зеленчуци и чесън
Коментари към Печени гъби с мащерка и чесън