Печени гъби с мащерка и чесън
Необходими продукти:
- 16 средно големи гъби
- 3 супени лъжици олио
- 2 скилидки чесън, нарязани на много ситно
- 3 супени лъжици масло, безсолно
- 2 супени лъжици мащерка
- 1/2 чаена лъжичка чесън на прах
- 5 супени лъжици галета
- 1 1/2 супена лъжица прясно изцеден лимонов сок
- сол и прясно смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
- Измийте старателно гъбите и отрежете пънчетата близо до основата.
- Загрейте олиото в голям тиган и леко ги запържете с шапката надолу за около 2-3 минути.
- Подредете гъбите в огнеупорен стъклен съд с пънчетата нагоре.
- В малка купа смесете омекотеното масло, чесъна мащерката, лимоновия сок и подправките.
- Разпределете чесновото масло върху гъбите.
- Поръсете ги с галета и леко притиснете надолу, за да сте сигурни, че ще останат върху тях.
- Печете в предварително загрята до 180 градуса фурна до златисто кафяв цвят.
- Сервирайте чесновите гъби като топло предястие или като гарнитура.
Приятен апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зеленчуци
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Ливадна виолетка
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
- Пържени гъби със сметана и лук
- Едра орешарка, Едра миризливка
- Колко време да варим различните видове гъби?
- Свинско с гъби в сметана
- Как да съхраняваме печурките - част 1
- Зимна припънка, Зимненка
- Гъби портобело
Коментари към Печени гъби с мащерка и чесън