Елда с гъби и лук в гювече

Необходими продукти:
1 чаена чаша елда
500 грама бели гъби (може печурки)
2 средни глави лук
1 голям морков
2 чаени чаши вода
сол и черен пипер на вкус
копър
олио
Начин на приготвяне:
Нарежете лука на ситно и го изпържете в олио. Прибавете настъргания на едро морков, 3 - 4 минути по-късно сложете и гъбите. Пържете всичко в продължение на 10 - 12 минути.
Получената смес изсипете в съд с измитата елда. Овкусете със сол, пипер, добавете ситно нарязан копър и разпределете в гювечета заедно със сока, отделил се от гъбите. Налейте вода, елдата трябва да се покрие напълно. Затворете с капаци и поставете гювечетата във фурната. Включете я и нека ястието се приготвя в продължение на час и половина.
След това изключете и не изваждайте гювечета, докато изстинат.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИРУМИН ЗАГРЯВАЩ ГЕЛ 250 мл
ВИРУМИН ГЕЛ ОХЛАЖДАЩ 250 мл
ЧАЙ ФИЛТЪР ПРИ МЕНОПАУЗА ГРИКА * 60
КАФЕ ГРИКА 650 гр.
Безплатна доставка за България!ВИРУМИНТИМА УСПОКОЯВАЩ И РЕГЕНЕРИРАЩ ГЕЛ 250 мл.
ЧАЙ ФИЛТЪР ЗА ДЪЛБОК СЪН ГРИКА * 60
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- 10-дневна диета с елда за отслабване с 10 килограма
- Горска челядинка
- Сапунка
- Елда, Гречиха, Гречка
- Колко време да варим различните видове гъби?
- Как да съхраняваме печурките - част 1
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Булка гъба, Булница, Яйченик, Ченушка
- Ливаден пачи крак
- Кафяво - червена миризливка
Коментари към Елда с гъби и лук в гювече