Каша от елда с прясно мляко и банани

Необходими продукти:
- 1 чаена чаша елда
- 500 милилитра вода
- 250 милилитра прясно мляко
- 1 банан
- 20 грама масло
- 1/2 чаена лъжица сол
- 1,5-2 супени лъжици захар
Начин на приготвяне:
Измийте елдата добре със студена вода. Изсипете зърната в тенджера, залейте с чиста студена вода и изчакайте тя да кипне. Тогава намалете температурата и варете елдата в продължение на 15-20 минути. Зърната трябва да поемат течността и да омекнат. По време на термичната обработка разбъркайте няколко пъти, за да не се залепят за дъното на съда.
Когато елдата омекне, налейте прясното мляко, разбъркайте и нека и то кипне. Варете още 5-8 минути (до пълна готовност на зърната). Ако предпочитате по-течните каши, използвайте по-голямо количество мляко.
Подправете със сол и захар, разбъркайте, за да се разтворят.
Обелете банана, нарежете го на малки парчета, оставате няколко от тях за украса на кашата, а останалото смесете с елдата. Разбъркайте, варете минута-две и свалете ястието от котлона. Ако не искате да се усещат плодовите парченца, пюрирайте банана предварително.
Накрая сложете маслото, разбъркайте и оставете кашата под капак за 3-4 минути.
Преди да поднесете, декорирайте с отделените бананови парченца.
Да ви е сладко!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: nakormi.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИРУМИНИ ФИЛТЪР * 120
МАТИСЪН БИЛКОВ ЧАЙ АЛКА-БАЛАНС НАСИПЕН 100 г
ЧАЙ ФИЛТЪР ГАСТРО ГРИКА * 60
ВИРУМИН ГЛЮКО ФИЛТЪР * 120
ВИРУМИН ЗАГРЯВАЩ ГЕЛ 250 мл
МАТИСЪН БИЛКОВ ЧАЙ АЛКА-БАЛАНС филтър * 25
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Каши и супи от зърнени и бобови култури
- Елда, Гречиха, Гречка
- Салата от домати с елда
- Елда с домати, пармезан и бекон
- Супа от пилешки воденички с елда и зеленчуци
- Каша от елда с мляко и масло
- Пилешки бутчета с елда, моркови и кашкавал
- Пилешки дробчета с елда, гъби и лук на фурна
- Каша от елда с карамелизирани моркови
- Пълнени домати с елда и лук
- Гарнитура от елда с гъби и царевица
Коментари към Каша от елда с прясно мляко и банани