Начало Хранене Рецепти Супи Каши и супи от зърнени и бобови култури Каша от елда с прясно мляко и банани

Каша от елда с прясно мляко и банани

Каша от елда с прясно мляко и банани - изображение

Необходими продукти:

  • 1 чаена чаша елда
  • 500 милилитра вода
  • 250 милилитра прясно мляко
  • 1 банан
  • 20 грама масло
  • 1/2 чаена лъжица сол
  • 1,5-2 супени лъжици захар


Начин на приготвяне:

Измийте елдата добре със студена вода. Изсипете зърната в тенджера, залейте с чиста студена вода и изчакайте тя да кипне. Тогава намалете температурата и варете елдата в продължение на 15-20 минути. Зърната трябва да поемат течността и да омекнат. По време на термичната обработка разбъркайте няколко пъти, за да не се залепят за дъното на съда.

Когато елдата омекне, налейте прясното мляко, разбъркайте и нека и то кипне. Варете още 5-8 минути (до пълна готовност на зърната). Ако предпочитате по-течните каши, използвайте по-голямо количество мляко.

Подправете със сол и захар, разбъркайте, за да се разтворят.

Обелете банана, нарежете го на малки парчета, оставате няколко от тях за украса на кашата, а останалото смесете с елдата. Разбъркайте, варете минута-две и свалете ястието от котлона. Ако не искате да се усещат плодовите парченца, пюрирайте банана предварително.

Накрая сложете маслото, разбъркайте и оставете кашата под капак за 3-4 минути.

Преди да поднесете, декорирайте с отделените бананови парченца.

Да ви е сладко!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: nakormi.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияДиетиЗдравни съветиБотаникаЛюбопитноЛечения