Каша от елда с прясно мляко и банани
Необходими продукти:
- 1 чаена чаша елда
- 500 милилитра вода
- 250 милилитра прясно мляко
- 1 банан
- 20 грама масло
- 1/2 чаена лъжица сол
- 1,5-2 супени лъжици захар
Начин на приготвяне:
Измийте елдата добре със студена вода. Изсипете зърната в тенджера, залейте с чиста студена вода и изчакайте тя да кипне. Тогава намалете температурата и варете елдата в продължение на 15-20 минути. Зърната трябва да поемат течността и да омекнат. По време на термичната обработка разбъркайте няколко пъти, за да не се залепят за дъното на съда.
Когато елдата омекне, налейте прясното мляко, разбъркайте и нека и то кипне. Варете още 5-8 минути (до пълна готовност на зърната). Ако предпочитате по-течните каши, използвайте по-голямо количество мляко.
Подправете със сол и захар, разбъркайте, за да се разтворят.
Обелете банана, нарежете го на малки парчета, оставате няколко от тях за украса на кашата, а останалото смесете с елдата. Разбъркайте, варете минута-две и свалете ястието от котлона. Ако не искате да се усещат плодовите парченца, пюрирайте банана предварително.
Накрая сложете маслото, разбъркайте и оставете кашата под капак за 3-4 минути.
Преди да поднесете, декорирайте с отделените бананови парченца.
Да ви е сладко!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: nakormi.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИРУМИН МЕН ФИЛТЪР * 120
ВИРУМИН ОПТИ ФИЛТЪР * 120
МЛЕЧНА БИО КАША С ЕЛДА 6+ месеца 200 г
ЧАЙ ФИЛТЪР НЕРВО ГРИКА * 60
КАФЕ ГРИКА 650 гр.
Безплатна доставка за България!ВИРУМИН ГЛЮКО ФИЛТЪР * 120
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Каши и супи от зърнени и бобови култури
- 10-дневна диета с елда за отслабване с 10 килограма
- Елда, Гречиха, Гречка
- Сутрин на гладно вземайте уникален лек за стомаха, панкреаса и кръвоносните съдове
- Елда (гречка)
- Безглутенова диета
- Задушена елда с кайма, доматено пюре и лук
- Използвайте водата от варена елда за 5 полезни цели
- Диета с елда (варианти за 5 и 7-дневно отслабване)
- Елда с кайма, зеленчуци и гъби
- Запеканка от елда и извара със спанак и яйца
Коментари към Каша от елда с прясно мляко и банани