Гъби на фурна с лук и кашкавал
Необходими продукти:
1 яйце
600 грама пресни гъби
около 30 грама майонеза
40 - 50 милилитра полусухо червено вино
2 глави лук
20 грама брашно
около 130 грама кашкавал
сол и прясно смлян черен пипер на вкус
масло или олио
Начин на приготвяне:
Измийте гъбите, нарежете ги на малки парченца и изпържете в масло или олио в продължение на около 15 минути (докато се изпари течността). След това налейте виното, нарязания на кръгчета лук и овкусете със сол и прясно смлян черен пипер. Пържете, докато лукът придобие златист цвят.
Смесете брашното със суровото яйце, прибавете майонезата и сол. Разбъркайте до еднородност.
Прехвърлете гъбите с лука в тава, разпределяйки равен слой от тях, залейте с получения сос и поръсете с настърган кашкавал.
Поставете ястието във фурната и нека се пече в продължение на 15 - 17 минути.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия с гъби
- Ливадна виолетка
- Едра орешарка, Едра миризливка
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
- Полската сърнела
- Ливаден пачи крак
- Есенна миризливка, Орешарка, Чучулетка, Сивушка
- Виолетка, Боровинка, Синьовица
- Мариновани гъби (без предварително варене)
- Кафяво - червена миризливка
- Полска печурка, Червенушка
Коментари към Гъби на фурна с лук и кашкавал