Гъби на фурна с лук и кашкавал

Необходими продукти:
1 яйце
600 грама пресни гъби
около 30 грама майонеза
40 - 50 милилитра полусухо червено вино
2 глави лук
20 грама брашно
около 130 грама кашкавал
сол и прясно смлян черен пипер на вкус
масло или олио
Начин на приготвяне:
Измийте гъбите, нарежете ги на малки парченца и изпържете в масло или олио в продължение на около 15 минути (докато се изпари течността). След това налейте виното, нарязания на кръгчета лук и овкусете със сол и прясно смлян черен пипер. Пържете, докато лукът придобие златист цвят.
Смесете брашното със суровото яйце, прибавете майонезата и сол. Разбъркайте до еднородност.
Прехвърлете гъбите с лука в тава, разпределяйки равен слой от тях, залейте с получения сос и поръсете с настърган кашкавал.
Поставете ястието във фурната и нека се пече в продължение на 15 - 17 минути.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия с гъби
- Печени гъби с мащерка и чесън
- Гъбено песто с орехи и пармезан
- Кисело зеле с бели гъби и боб
- Пресни бели гъби
- Пица с гъби, сирена и чесън
- Печени гъби с пармезан и чесън
- Жулиен в легло от картофи
- Пресни оранжеви манатарки
- Постен овчарски пай с гъби
- Гювечета от ориз с гъби, зеленчуци и чесън
Коментари към Гъби на фурна с лук и кашкавал