Хляб с ябълка, мед, мащерка и семена
Необходими продукти:
- 3/4 чаена чаша овесени ядки
- 2 1/3 чаена чаша пълнозърнесто брашно
- 2 чаени лъжици сода за хляб
- 1/2 чаена чаша ленено семе
- 1/2 чаена чаша бланширани лешници, нарязани на едро
- 1 чаена лъжица сол
- 1 1/2 чаена чаша кисело мляко
- 1 разбито яйце
- 4 супени лъжици мед
- 2 малки ябълки, нарязани на кубчета
- листенцата от 2 стръка мащерка
- 2-3 супени лъжици смес семена - слънчогледово, тиквено, сусамово и др.
Начин на производство:
Загрейте фурната на 180 градуса. Застелете правоъгълна тава с хартия за печене.
Смесете овесените ядки, брашното, содата, лешниците, солта и лененото семе.
Отделно разбийте млякото, яйцата, ябълките, меда и мащерката.
Смесете и тестото изсипете в тавичката. Поръсете със семената и изпечете за час и 20 минути до суха клечка.
Ако по време на печенето хлябът покафенее твърде бързо, покрийте с алуминиево фолио.
Охладете напълно, преди да го нарежете и да го сервирате.
За Framar.bg: Данна Панджаровa
Източник: chowhound.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Еврейски безквасен хляб Маца
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Рецепти за домашен хляб с кокосово брашно
- Пъстър маймунски хляб с разнообразие от вкусове
- Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
- Хала - еврейски яйчен хляб
- Картофен хляб на тиган
- Хлебен пудинг
Коментари към Хляб с ябълка, мед, мащерка и семена