Погача за прощъпулник
Необходими продукти:
брашно - 500 грама
яйца - 2 броя
мая - половин кубче
оцет - 1 супена лъжица
захар - 1,5 супени лъжици
сол - 0,5 супена лъжица
олио - 1,5 супена лъжица
вода - 1 чаена чаша
прясно мляко - 1/2 чаена чаша
разтопено масло за намазване
сусам за поръсване
Начин на приготвяне:
Първо разтворете маята в млякото, прибавете 2-3 лъжици брашно и 1 лъжица захар и оставете на топло място. Пресейте брашното, направете дупка в средата му, в която изсипете маята, яйцата, водата, захарта, солта, олиото и оцета. Замесете меко тесто. Разточете го дебело, намажете с разтопеното масло и навийте на руло. След това разрежете на "розички", които подредете в подмазана тава. Оставете питката да втасва, докато увеличи обема си два пъти. Намажете я с жълтък, разбит в прясно мляко, поръсете със сусам и сложете да се пече в умерена фурна до готовност.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АНТИЧНИ СЛЕДИ В МАГИЧЕСКИ ОБРЕДИ ОТ БЪЛГАРСКИТЕ ЗЕМИ - ГЕОРГИ МИШЕВ
СБОРНИК С РАЗНИ НАРОДНИ УМОТВОРЕНИЯ И ТУРСКИ ЗЛОДЕЙСТВА ИЗ КЮСТЕНДИЛСКО - СВЕЩ. ПЕТЪР ЦВЕТАНОВ ЛЮБЕНОВ - ШАМБАЛА
ЧИКО КОЛАНИ ЗА ПРОХОЖДАНЕ N0505
РИЪР КОЛАН ЗА ПРОХОЖДАНЕ 53132
КОМПАС НА ЦЕННОСТИТЕ - МАНДИЙП РАЙ - ХЕРМЕС
КУХНЯТА НА ВРЕМЕТО - ЛИЛИЯ ГЕРАСИМОВА - СИЕЛА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Сусамов тахан - ползи за здравето и приложение
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Канелени сладки с мед
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Тутманик
- Сусам
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Усукана сладка питка с течен шоколад
- Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
Коментари към Погача за прощъпулник