Погача за прощъпулник

Необходими продукти:
брашно - 500 грама
яйца - 2 броя
мая - половин кубче
оцет - 1 супена лъжица
захар - 1,5 супени лъжици
сол - 0,5 супена лъжица
олио - 1,5 супена лъжица
вода - 1 чаена чаша
прясно мляко - 1/2 чаена чаша
разтопено масло за намазване
сусам за поръсване
Начин на приготвяне:
Първо разтворете маята в млякото, прибавете 2-3 лъжици брашно и 1 лъжица захар и оставете на топло място. Пресейте брашното, направете дупка в средата му, в която изсипете маята, яйцата, водата, захарта, солта, олиото и оцета. Замесете меко тесто. Разточете го дебело, намажете с разтопеното масло и навийте на руло. След това разрежете на "розички", които подредете в подмазана тава. Оставете питката да втасва, докато увеличи обема си два пъти. Намажете я с жълтък, разбит в прясно мляко, поръсете със сусам и сложете да се пече в умерена фурна до готовност.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АНТИЧНИ СЛЕДИ В МАГИЧЕСКИ ОБРЕДИ ОТ БЪЛГАРСКИТЕ ЗЕМИ - ГЕОРГИ МИШЕВ
СБОРНИК С РАЗНИ НАРОДНИ УМОТВОРЕНИЯ И ТУРСКИ ЗЛОДЕЙСТВА ИЗ КЮСТЕНДИЛСКО - СВЕЩ. ПЕТЪР ЦВЕТАНОВ ЛЮБЕНОВ - ШАМБАЛА
МАЛКА КНИГА ЗА ИКИГАЙ - КЕН МОГИ - СИЕЛА
СУВЪН ВЪПРОСИ ЗА ПРОСТОТО
БАБО, РАЗКАЖИ МИ СПОМЕН - ИВИНЕЛА САМУИЛОВА - ХЕРМЕС
ПЪТЕПИСИ ЗА ДУШАТА НА БЪЛГАРИЯ - ИВИНЕЛА САМУИЛОВА - ХЕРМЕС
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Какъв хляб да ядем – бял, пълнозърнест или с квас
- Сусамов тахан - ползи за здравето и приложение
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Тутманик
- Цветни рулца от тортила питки
- Как да се откажем от хляба: начини и полза - част 1
- Как да се откажем от хляба: начини и полза - част 2
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
Коментари към Погача за прощъпулник