Картофени питки с чесън и сусам
Необходими продукти:
1 килограм картофи
1 - 2 яйца
100 грама брашно
2 - 3 скилидки чесън
1/2 връзка копър или магданоз
сол, черен пипер, куркума - на вкус
олио за намазване
сусам за поръсване
Начин на приготвяне:
Обелете картофите, разрежете ги на няколко части и сварете до готовност в подсолена вода. Отцедете течността и ги намачкайте. Добавете 1 яйце, овкусете с подправките, ако прецените, използвайте още едно яйце.
Прибавете брашното и нарязания копър или магданоз, разбъркайте до еднородност. Сместа не трябва да лепи много по ръцете.
Застелете дъното на тава с хартия за печене. Разделете картофеното тесто на 7 - 9 приблизително еднакви части, оваляйте в брашно и ги подредете в подготвения съд. Дебелината им да бъде най-малко 1 сантиметър, за да не се получат сухи. Надупчете повърхността им с вилица и намажете със сос, който направете, смесвайки олио, намачкания чесън и куркума (за цвят).
Поръсете питките със сусам и изпечете в предварително загрята до 200 градуса фурна в продължение на около 30 - 40 минути (до образуването на златиста коричка).
Поднесете горещи.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХЕРБАРАЙС ПАРАЗИКС капсули * 60
НовГРАЦИЯ БИО - РЕГЕН КРЕМ ЗА ТЯЛО 250 мл
ФИТОМЕР ЦИФОЛИЯ ПОЧИСТВАЩ КРЕМ 150 мл
ЙОН КА DETOX СУХО МАСЛО 100 мл
БИОХЕРБА ЧЕРЕН СУСАМ СЕМЕ 200 г
РОЗЕДА СУСАМОВО МАСЛО 50 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Сусамов тахан - ползи за здравето и приложение
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Намалете високата температура със суров картоф
- Сладък картоф
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
Коментари към Картофени питки с чесън и сусам