Картофена фокача с чесън

Необходими продукти:
500 грама пшенично брашно
150 грама картофено пюре (2 - 3 картофа)
150 милилитра прясно мляко
7 грама суха мая
0,5 чаена лъжица захар
1 - 2 чаени лъжици сол
2 супени лъжици зехтин
морска сол
нарязан на ситно розмарин
нарязан чесън
магданоз или копър за поръсване
Начин на приготвяне:
Сварете няколко картофа с обелките, след това обелете и направете на пюре (ако е много гъсто, добавете 2 - 3 супени лъжици прясно мляко). Разтворете маята в малко мляко със захар и оставете 10 минути. След това налейте останалото топло мляко, прибавете картофеното пюре и разбъркайте добре.
Пресейте брашното на части, замесете тесто, добавяйки накрая зехтина и солта. Месете старателно в продължение на 10 минути. Оформете топка и направете подобен на кръст разрез на повърхността й. Поставете в подмазан с масло съд, покрийте и оставете на топло място за час, за да втаса тестото. След това месете още веднъж и разточете с дебелина 1,5 - 2 см. Сложете в тава, отново покрийте и оставете за още 30 минути.
Намажете фокачата със зехтин, използвайки четка. Направете вдлъбнатини с пръсти по питката, поръсете с едра сол, розмарин, чесън, магданоз (копър). Изпечете в предварително загрята до 220 градуса фурна в продължение на 15 - 20 минути (до получаването на златист цвят).
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Сладък картоф
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- Намалете високата температура със суров картоф
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Как да си захванем роза с помощта на суров картоф?
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Тутманик
- Цветни рулца от тортила питки
Коментари към Картофена фокача с чесън