Чеснови питки със сусам и масло
Необходими продукти
За тестото:
около 400 грама брашно
1 чаена лъжица бързодействаща суха мая
1/2 чаена лъжица сол
1 чаена лъжица захар
250 милилитра прясно мляко
1 яйце
2-3 супени лъжици сусамови семена
За плънката:
5-6 скилидки чесън
110-130 грама краве масло
3-4 супени лъжици нарязани зелени подправки по избор (копър, магданоз, зелен лук или друго)
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Пресейте брашното, към него добавете маята. Сложете захарта и няколко щипки сол в млякото, налейте в сухата смес, замесвайки тесто. Трябва да втаса и да увеличи обема си два пъти. След това от него оформете 15-16 топки, които оставете за 20-30 минути, за да втасат още веднъж.
Направете плънката като смесите настърганите скилидки чесън с нарязаните зелени подправки и добавите размекнатото масло.
Върху питките направете недълбоки разрези в средата и разпределете плънката в тях.
Подредете в тава, намажете ги с разбитото яйце и поръсете със сусам.
Изпечете във фурната при температура от 190-200 градуса за около 15-20 минути. Проверете готовността с помощта на клечка за зъби.
Добър апетит!
Снимки: vkus-master.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОМЕГА МАСЛО 250 мл ЗДРАВНИЦА
НовХЕРБАРАЙС ПАРАЗИКС капсули * 60
НовНУРС МАСЛО ОТ ЧЕСЪН 50 мл
МАСЛО ОТ ЧЕСЪН 350 мл АГРОСЕЛПРОМ
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ 10 ЦВЯТА 85 г 6606020020
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ С БЛЕСТЯЩ ЕФЕКТ 5 ЦВЯТА 142 г 6606020021
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Сусамов тахан - ползи за здравето и приложение
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Обикновен маслен крем
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
- Как да запечем сусам и за какво да го използваме
- Сусамово семе - защо е полезно?
Коментари към Чеснови питки със сусам и масло