Чеснови питки със сусам и масло
Необходими продукти
За тестото:
около 400 грама брашно
1 чаена лъжица бързодействаща суха мая
1/2 чаена лъжица сол
1 чаена лъжица захар
250 милилитра прясно мляко
1 яйце
2-3 супени лъжици сусамови семена
За плънката:
5-6 скилидки чесън
110-130 грама краве масло
3-4 супени лъжици нарязани зелени подправки по избор (копър, магданоз, зелен лук или друго)
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Пресейте брашното, към него добавете маята. Сложете захарта и няколко щипки сол в млякото, налейте в сухата смес, замесвайки тесто. Трябва да втаса и да увеличи обема си два пъти. След това от него оформете 15-16 топки, които оставете за 20-30 минути, за да втасат още веднъж.

Направете плънката като смесите настърганите скилидки чесън с нарязаните зелени подправки и добавите размекнатото масло.

Върху питките направете недълбоки разрези в средата и разпределете плънката в тях.

Подредете в тава, намажете ги с разбитото яйце и поръсете със сусам.

Изпечете във фурната при температура от 190-200 градуса за около 15-20 минути. Проверете готовността с помощта на клечка за зъби.

Добър апетит!
Снимки: vkus-master.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОМЕГА МАСЛО 250 мл ЗДРАВНИЦА
МАСЛО ОТ ЧЕСЪН 350 мл АГРОСЕЛПРОМ
ВИЗАЖ РЕВИТАЛИЗИРАЩИ ТЕЧНИ КРИСТАЛИ ЗА ВСЕКИ ТИП КОСА 50 мл
ЛАЙФ ЕКСТЕНШЪН ГАМА Е МИКСИРАНИ ТОКОФЕРОЛИ С ЛИГНАН ОТ СУСАМ капсули * 60
БИОХЕРБА СУСАМОВ ТАХАН ОТ 100% СМЛЯН ПЪЛНОЗЪРНЕСТ СУСАМ 250 гр.
БИОХЕРБА ЧЕРЕН СУСАМ СЕМЕ 200 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Масло или маргарин - кое е по-доброто за сърцето?
- Сусамов тахан - ползи за здравето и приложение
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Как се прави черен чесън – рецепта за приготвяне и кулинарна употреба
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- 5 вреди от честото консумиране на чесън
- Тутманик
- Масло от чесън - ползи и употреба
- Обикновен маслен крем
Коментари към Чеснови питки със сусам и масло