Тиквен хляб със семена и овесени ядки

Необходими продукти:
- 1 1/2 чаена чаша сурови орехи, натрошени
- 1 чаена чаша тиквено семе
- 1/4 чаена чаша чия
- 1 чаена чаша сушени смокини
- 1/2 чаена чаша ленено семе
- 2 3/4 чаена чаша овесени ядки
- 1 супена лъжица подправка за тиква
- 2 чаени лъжици сол - хималайска или морска
- 450 грама тиквено пюре
- 1 чаена чаша бадемово мляко
- 1/4 чаена чаша зехтин
- 1/2 чаена чаша кленов сироп
1/3 чаена лъжица смляно ленено семе
Начин на приготвяне:
Запечете орехите и тиквеното семе за 10 минути на 180 градуса.
В купа смесете опечените ядки със семената чия, добавете нарязани смокините, лененото семе, овесените ядки, подправката за тиква и солта.
В купа комбинирайте пюрето, зехтина, млякото и кленовия сироп. Разбъркайте и добавете на части сместа с овесените ядки.
Прехвърлете сместа в застлана с хартия за печене малка правоъгълна форма за кекс (за хляб) и покрийте със скреч фолио. Нека престои 2 часа на стайна температура.
След това опечете в загрята предварително фурна на 200 градуса за 1 час и 20 минути.
Изчакайте да се охлади 15-20 минути преди да разрежете хляба.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: tasty.co
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИО КЛИНЗИНГ КОМПЛЕКС сироп 250 мл
СОУ СИМПЪЛ СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ ЗА ЗРЯЛА КОЖА OMEGA 30 мл
ПРОСТАТИЛ МАКС капсули * 30 ФИТОФАРМА
ЕЛИМУС СЕКС ЪП саше 9 г * 1
НЕЙЧЪРС ЕЙД САО ПАЛМЕТО КОМПЛЕКС таблетки 160 мг * 60
АЛАЙВ ПРЕНАТАЛ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА БРЕМЕННИ ЖЕНИ желирани таблетки * 75
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Какъв хляб да ядем – бял, пълнозърнест или с квас
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Да разбием заблудите - хляба
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Погача за прощъпулник
- Панцанела - италианска салата от домати и препечен хляб
- Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
- Класическа рецепта за чабата
Коментари към Тиквен хляб със семена и овесени ядки