Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Тиквен хляб със семена и овесени ядки

Тиквен хляб със семена и овесени ядки

Тиквен хляб със семена и овесени ядки - изображение

Необходими продукти:

  • 1 1/2 чаена чаша сурови орехи, натрошени
  • 1 чаена чаша тиквено семе
  • 1/4 чаена чаша чия
  • 1 чаена чаша сушени смокини
  • 1/2 чаена чаша ленено семе
  • 2 3/4 чаена чаша овесени ядки
  • 1 супена лъжица подправка за тиква
  • 2 чаени лъжици сол - хималайска или морска
  • 450 грама тиквено пюре
  • 1 чаена чаша бадемово мляко
  • 1/4 чаена чаша зехтин
  • 1/2 чаена чаша кленов сироп

1/3 чаена лъжица смляно ленено семе

Начин на приготвяне:

Запечете орехите и тиквеното семе за 10 минути на 180 градуса.

В купа смесете опечените ядки със семената чия, добавете нарязани смокините, лененото семе, овесените ядки, подправката за тиква и солта.

В купа комбинирайте пюрето, зехтина, млякото и кленовия сироп. Разбъркайте и добавете на части сместа с овесените ядки.

Прехвърлете сместа в застлана с хартия за печене малка правоъгълна форма за кекс (за хляб) и покрийте със скреч фолио. Нека престои 2 часа на стайна температура.

След това опечете в загрята предварително фурна на 200 градуса за 1 час и 20 минути.

Изчакайте да се охлади 15-20 минути преди да разрежете хляба.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: tasty.co

Още по темата:

0.0, 0 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияАнкетиЛюбопитноВидеоСнимкиЛайфстайлДиетиНовиниИнтервютаБотаника