Хлебен сладкиш с боровинки

Необходими продукти:
- 1 чаена лъжица зехтин
- 10 филии хляб за сандвичи
- 150 грама конфитюр от боровинки
- 150 грама свежи боровинки
- настъргана кората на половин лимон
- 4 яйца
- 560 милилитра соево мляко
- 3 супени лъжици мед
- 1 чаена лъжица ванилов екстракт
- 1 чаена лъжица канела
Начин на приготвяне:
Намажете всяка филия със сладко и разрежете на триъгълници. Подредете ги в правоъгълна тавичка на два реда, като застъпвате широката част с ъгъла. Разпръснете отгоре боровинките и лимоновата кора.
Разбийте яйцата с млякото, меда, ванилията и канелата. Изсипете половината от тази смес върху хляба и оставете да се накисне за 15 минути.
След това изсипете останалото количество и сложете да се пече за 30 минути на 190 градуса.
Сервирайте със сметана или сладолед по желание.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realfood.tesco.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ФЕМИНЕЛА УРОФОРТЕ таблетки * 30
БИОХЕРБА ЧЕРВЕНА БОРОВИНКА капсули 340 мг * 100
ЛУМЕНЕ NORDIC BERRY ВОДОУСТОЙЧИВА СПИРАЛА 8 мл
БИОТЕН СКИН МОЙСЧЪР СКРАБ ЗА ЛИЦЕ С ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ 150 мл
ДРЕНАКС ФОРТЕ С БОРОВИНКА И ЧЕРЕН БЪЗ ПРИ ЗАДЪРЖАНЕ НА ТЕЧНОСТИ таблетки * 60
ПРОМОПРО - ВИЗИО ФОРТЕ таблетки * 30
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- За какво е полезна синята боровинка
- Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
- Боровинка червена, Кокази, Кокоз, Суница, Червена брусница
- Боровинков кекс с кисело мляко, мед и канела
- Боровинков кейк с лимон и рикота
- Справете се с болезнения цирей с помощта на хляб и мляко
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Еврейски безквасен хляб Маца
Коментари към Хлебен сладкиш с боровинки