Руло от агнешко с кедрови ядки и спанак

Необходими продукти:
- 3 супени лъжици зехтин
- 1 глава лук, нарязана на ситно
- 250 грама бейби спанак
- 1 скилидка чесън
- 1/2 чаена чаша кедрови ядки
- 1/2 чаена чаша златни стафиди
- 1 филе от агнешки бут (цяло)
- 1 чаена лъжица черен пипер
- 1 чаена лъжица червен пипер
- 1 чаена лъжица смлян кориандър
Начин на приготвяне:
Запържете лука в зехтина, докато омекне (около 8 минути). Прибавете спанака и чесъна (накълцан на ситно). След като омекнат листенцата, свалете от котлона и добавете ядките и стафидите.
Изтънете месото, като го срежете по дължина с дебелина 1 сантиметър и продължите, като следвате извивката на филето, така че да го изтъните цялото равномерно.
Подправете със сол, черен и червен пипер и разпределете плънката върху него.
Навийте на руло и пристегнете с кухненска връв.
Прехвърлете в тава и печете за около 1 час на 200 градуса, до готовност на месото (ако имате термометър, проверете температурата в центъра на рулото, тя трябва да е около 70 градуса.
Оставете месото да си почине 10 минути, преди да нарежете, за да се запазят соковете в него.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: countryliving.com
Снимки: countryliving.com; youtube.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Агнешко месо – състав, здравни ползи и вреди
- Рецепти за агнешко на скара
- Агнешко с бял боб и доматена запръжка
- Леща яхния по марокански с нахут и агнешко
- Агнешко с картофи, вино и грах
- Агнешко в нежна марината от лук и гарнитура от пържени домати
- Ирландска яхния с агнешко, чесън и зеленчуци
- Агнешки джолан по корейски с картофено пюре и ряпа
- Задушено агнешко с фурми и лук
- Задушен боб с агнешко в бира
Коментари към Руло от агнешко с кедрови ядки и спанак