Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Агнешко с ориз, зеленчуци и чесън

Агнешко с ориз, зеленчуци и чесън

Агнешко с ориз, зеленчуци и чесън - изображение

Необходими продукти:

  • 600 грама агнешко месо
  • 2/3 чаена чаша ориз
  • 2 глави лук
  • 3-6 скилидки чесън
  • 4 супени лъжици олио
  • 1 патладжан
  • 2 сладки чушки
  • 2 домата или 1 супена лъжица доматено пюре
  • 2 шепи зелен фасул (може замразен)
  • по 1-2 стръка джоджен и босилек или по щипка сушени
  • 1/2-1 чаена лъжица смлян черен пипер (може да добавите и щипка чили пипер)
  • сол на вкус

 

Начин на приготвяне:

Агнешкото нарежете на кубчета със страна около 4 сантиметра, лука - на полукръгчета, чесъна - наситнете, чушките и патладжана нарежете на парчета, зеления фасул на части с дължина 3-4 сантиметра, доматите настържете, а пресните зелени подправки накълцайте.

агнешко месо

зеленчуци

зеленчуци

В нагорещеното олио изпържете лука и чесъна (до прозрачност на лука), сложете месото и нека си приготвя, докато промени цвета си.

лук

лук

Тогава добавете предварително измития със студена вода ориз, разбъркайте и 5 минути по-късно налейте 1/2 чаша гореща вода.

агнешко месо

Оставете продуктите на слаб огън под капак, като периодично разбърквате. Долейте още вода (около половин чаша), ако се изпари преди оризът да бъде готов.

Когато белите зрънца омекнат, добавете подготвените зеленчуци (патладжана, чушките, зеления фасул и настърганите домати/доматено пюре).

Ястието трябва да се задушава до омекването им (за това са нужни около 5 минути).

Накрая подправете с черен и чили пипер, подсолете, сложете джоджена и босилека и след няколко минути свалете съда от котлона.

агнешко месо

Да ви е вкусно!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: amamam.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияАнкетиЛайфстайлЗдравни съветиСнимки