Пържоли от пиле с гъби и марсала

Необходими продукти:
- 1/4 чаена чаша брашно
- 1/2 чаена лъжица сол
- 1/4 чаена лъжица черен пипер
- 1/2 чаена лъжица сушен риган
- 2 пилешки гърди без кожа
- 4 супени лъжици масло
- 4 супени лъжици зехтин
- 1 чаена чаша нарязани гъби
- 1/2 чаена чаша вино марсала
- 1/4 чаена чаша оцет шери
Начин на приготвяне:
Разрежете пилешките гърди на 2 по дължина, за да се получат отделни пържоли.
Смесете брашното с подправките и оваляйте в тях месото.
В голям тиган разтопете маслото и запържете пържолите, докато покафенеят. Добавете гъбите, прибавете виното и шери оцета. Покрийте и оставете да къкри 10 минути, за да се сгъсти соса, а месото да се сготви напълно.
Сервирайте пилешкото месо с паста, зеленчуци или салата. Полейте месото с винения сос и гъбите.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: allrecipes.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Лимоново пилешко филе с масло и пресни билки
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Пилешко филе с картофи и гъби, запечени със сметана и майонеза
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Пълнени пилешки гърди в бекон
Коментари към Пържоли от пиле с гъби и марсала