Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Пържоли от пиле с гъби и марсала

Пържоли от пиле с гъби и марсала

Пържоли от пиле с гъби и марсала - изображение

Необходими продукти:

  • 1/4 чаена чаша брашно
  • 1/2 чаена лъжица сол
  • 1/4 чаена лъжица черен пипер
  • 1/2 чаена лъжица сушен риган
  • 2 пилешки гърди без кожа
  • 4 супени лъжици масло
  • 4 супени лъжици зехтин
  • 1 чаена чаша нарязани гъби
  • 1/2 чаена чаша вино марсала
  • 1/4 чаена чаша оцет шери

Начин на приготвяне:

Разрежете пилешките гърди на 2 по дължина, за да се получат отделни пържоли.

Смесете брашното с подправките и оваляйте в тях месото.

В голям тиган разтопете маслото и запържете пържолите, докато покафенеят. Добавете гъбите, прибавете виното и шери оцета. Покрийте и оставете да къкри 10 минути, за да се сгъсти соса, а месото да се сготви напълно.

Сервирайте пилешкото месо с паста, зеленчуци или салата. Полейте месото с винения сос и гъбите.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: allrecipes.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецепти