Пилешко филе с ориз, ананас и зеленчуци

Необходими продукти:
- 400 грама пилешко месо (филе)
- 250 грама ориз
- 4 кръгчета консервиран ананас
- 1 морков
- 1 сладка чушка
- 100 грама грах
- 1 глава лук
- 4 скилидки чесън
- сол и черен пипер на вкус
- 1 чаена лъжица къри на прах
- 1/3 чаена лъжица настърган джинджифил
- олио
Начин на приготвяне:
Нарежете филето на парчета, лука накълцайте, моркова и чушката нарежете на сламки, чесъна наситнете, кръгчетата ананас нарежете на неголеми парчета.
Сгорещете олио в тиган, в него изпържете до златисто лука, прибавете пилешките късчета и ги пържете до побеляване. Тогава изсипете сламките морков и сложете подправките. Разбъркайте и пет минути по-късно добавете чушката, ананаса и граха. Смесете продуктите и равномерно ги поръсете с ориза. Налейте гореща вода, която да покрива зрънцата с 1,5 сантиметра. Намалете температурата на ктолна и задушете ястието под капак до готовност на ориза.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: edinstvennaya.ua
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛАКТАЦИД УСПОКОЯВАЩ ИНТИМЕН ЛОСИОН 200 мл
БИОТЕН ХИАЛУРОНИК ГОЛД НОЩЕН КРЕМ ЗА ЛИЦЕ 50 мл
БОДИ БУУМ БЕЙСИК МАТИРАЩ И ДЕТОКСИКИРАЩ КРЕМ ЗА ЛИЦЕ ЗА КОМБИНИРАНА КОЖА 50 мл
МЕДЕКС НАТУРАЛЕН БАР ШОКОЛАД И ЯДКИ 40 г
АМИКС ГРИЙН ДЕЙ ВЕГЕФИТ ПРОТЕИН 2000 гр.
Безплатна доставка за България!ХАРУХАРУ УОНДЪР ХИПОАЛЕРГЕНЕН ТОНИК 150 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Пилешко филе с мед и горчица
- Пълнени пилешки гърди в бекон
Коментари към Пилешко филе с ориз, ананас и зеленчуци