Пилешко филе с ориз, ананас и зеленчуци

Необходими продукти:
- 400 грама пилешко месо (филе)
- 250 грама ориз
- 4 кръгчета консервиран ананас
- 1 морков
- 1 сладка чушка
- 100 грама грах
- 1 глава лук
- 4 скилидки чесън
- сол и черен пипер на вкус
- 1 чаена лъжица къри на прах
- 1/3 чаена лъжица настърган джинджифил
- олио
Начин на приготвяне:
Нарежете филето на парчета, лука накълцайте, моркова и чушката нарежете на сламки, чесъна наситнете, кръгчетата ананас нарежете на неголеми парчета.
Сгорещете олио в тиган, в него изпържете до златисто лука, прибавете пилешките късчета и ги пържете до побеляване. Тогава изсипете сламките морков и сложете подправките. Разбъркайте и пет минути по-късно добавете чушката, ананаса и граха. Смесете продуктите и равномерно ги поръсете с ориза. Налейте гореща вода, която да покрива зрънцата с 1,5 сантиметра. Намалете температурата на ктолна и задушете ястието под капак до готовност на ориза.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: edinstvennaya.ua
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СЕБОРАЛ БАЛСАМ ПРОТИВ ПЪРХОТ ЗА ВСЕКИ ТИП КОСА 250 мл
БИОТЕН ХИАЛУРОНИК ГОЛД УПЛЪТНЯВАЩ ПЕРЛЕН СЕРУМ 30 мл
МИЛВА УКРЕПВАЩ ШАМПОАН С ОРИЗОВА ВОДА 200 мл
ЛЮКСЕОЛ СПРЕЙ ЗА КОСА БЕЗ ОТМИВАНЕ ЗА ОБЕМ 150 мл
Нов ПРОМОКОРФ ПЮРИФАИНГ ПОЧИСТВАЩ МАТИРАЩ СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ 30 мл
Л'АНДЖЕЛИКА ФИТОЛАТЕ ШАМПОАН ТВЪРД ХИДРАТИРАЩ С ОРИЗОВО МЛЯКО И МАСЛО ОТ ШЕА 60 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Пилешко филе с мед и горчица
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
Коментари към Пилешко филе с ориз, ананас и зеленчуци