Пилешко филе с ориз, ананас и зеленчуци
Необходими продукти:
- 400 грама пилешко месо (филе)
- 250 грама ориз
- 4 кръгчета консервиран ананас
- 1 морков
- 1 сладка чушка
- 100 грама грах
- 1 глава лук
- 4 скилидки чесън
- сол и черен пипер на вкус
- 1 чаена лъжица къри на прах
- 1/3 чаена лъжица настърган джинджифил
- олио
Начин на приготвяне:
Нарежете филето на парчета, лука накълцайте, моркова и чушката нарежете на сламки, чесъна наситнете, кръгчетата ананас нарежете на неголеми парчета.
Сгорещете олио в тиган, в него изпържете до златисто лука, прибавете пилешките късчета и ги пържете до побеляване. Тогава изсипете сламките морков и сложете подправките. Разбъркайте и пет минути по-късно добавете чушката, ананаса и граха. Смесете продуктите и равномерно ги поръсете с ориза. Налейте гореща вода, която да покрива зрънцата с 1,5 сантиметра. Намалете температурата на ктолна и задушете ястието под капак до готовност на ориза.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: edinstvennaya.ua
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЯНГ СПРЕЙ ЗА ОБЕМ С АЛОЕ ВЕРА И ОРИЗ 200 мл.
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ МЛЯКО С ОРИЗ 190 г
ХРИСТИНА БАЛСАМ ЗА КОСА С АЛОЕ ВЕРА ЗА ОБЕМ 200 мл
ОМНИ БИОТИК 6 прах 60 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ 190 г
НИВЕА СУХ ШАМПОАН 3 В 1 ТЪМЕН ТОН 200 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Какви са здравословните ползи на ориза басмати
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Пригответе си ориз на пара без необходимия уред
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
Коментари към Пилешко филе с ориз, ананас и зеленчуци