Пилешки бутчета, запечени с хляб, лук, розмарин и чесън
Необходими продукти:
- 6 пилешки бутчета
- 3 глави лук
- 200 грама хляб
- 2 супени лъжици зехтин
- 1 чаена лъжица сол
- 2 зърна бахар
- черен пипер
- сол
- стрък розмарин
- 4 скилидки чесън
Начин на приготвяне:
Нарежете ситно розмарина и чесъна. Смесете ги и към тях добавете бахара, черен пипер и налейте зехтина.
В тази марината сложете пилешкото и оставете за около четвърт час.
Трите глави кромид нарежете на шайби, а хляба начупете на парчета.
В леко намазнена форма сложете първо хляба, върху него бутчетата и залейте с маринатата. Изпечете за 20 минути при температура на фурната от 190 градуса.
След това извадете тавата от уреда, върху и под пилешкото разпределете лучените шайби и върнете ястието обратно във фурната за още 20-25 минути, като намалите градусите на 1180.
Бутчетата с хляб и лук са готови.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povarenok.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешка яхния със спанак и картофи
- Пилешки рулца с плънка от топено сирене и гъби
- Пълнени пилешки бутчета с майонеза и чесън
- Карамелизирани пилешки бутчета
- Пилешко с ориз, куркума и бял млечен сос
- Пилешки бутчета с бейби картофи и зеленчуци
- Пилешки бутчета със сушени домати в сметанов сос с подправки
- Пилешки бутчета с елда, моркови и кашкавал
- Задушени бутчета на тиган с ароматни подправки
- Рулца от пилешки бутчета в патладжани
Коментари към Пилешки бутчета, запечени с хляб, лук, розмарин и чесън