Пилешки бутчета, задушени с чушки, чесън и соев сос

Необходими продукти:
- 2 пилешки бутчета
- 1 голяма глава кромид
- 2-3 скилидки чесън
- 1 голяма сладка чушка или 2-3 малки
- 1 супена лъжица олио
- 1/2 супена лъжица микс от различни видове смлян пипер
- 100 милилитра соев сос
Начин на приготвяне:
Първо измийте бутчетата и ги подсушете. След това сложете в дълбока купа, щедро подправете с микса от пипер и налейте соевия сос. Разбъркайте, втривайки маринатата в месото, покрийте съда със стреч фолио и приберете в хладилника за час-два или за колкото време решите (разбира се, колкото повече престои, толкова по-добре).
Извадете бутчетата от маринатата (запазете я), сложете ги в тиган с лъжица сгорещено олио и изпържете от двете страни на силен огън.
Междувременно нарежете кромида, чушката и чесъна. Първо изсипете лука и чесъна при пилешкото, а след известно време добавете и чушката. Когато се запържи леко, налейте маринатата при бутчетата и зеленчуците, намалете температурата на котлона и задушете под капак ястието в продължение на 15-20 минути.
Резултатът е ароматен и сочен.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: alimero.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешки рулца с плънка от топено сирене и гъби
- Пилешка яхния със спанак и картофи
- Задушени бутчета на тиган с ароматни подправки
- Пилешка яхния с вино, пресни картофи и млечен чесън
- Печени бутчета в сос от кисело мляко и подправки
- Пилешки бутчета с елда, моркови и кашкавал
- Пилешки бутчета с карамелизиран лук и ябълки
- Пиле с аспержи, картофи, гъби и млечен сос
- Печени пилешки бутчета в мед и соев сос
- Домашен пилешки колбас с чесън и желатин
Коментари към Пилешки бутчета, задушени с чушки, чесън и соев сос