Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Десерти От плодове Печени праскови с розмарин и карамелен сос

Печени праскови с розмарин и карамелен сос

от 10 дек 2018г., обновено на 11 дек 2018г.
Печени праскови с розмарин и карамелен сос - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

  • 3/4 чаена чаша захар
  • 3 супени лъжици розмарин
  • 4 обелени праскови, разрязани и почистени от костилката
  • морска сол
  • 2 супени лъжици масло

За карамеления сос:

  • 1 чаена чаша захар
  • 2 супени лъжици царевичен или златен сироп
  • 1/2 чаена чаша сметана
  • 3 супени лъжици масло
  • 1 чаена лъжица ванилов екстракт

Начин на приготвяне:

Смелете с помощта на кухненски робот захарта и розмарина за 30 секунди.

Затоплете фурната на 170 градуса.

Поръсете отрязаната страна на прасковите със сместа от розмарин и захар и щипка сол.

Разтопете маслото в тиган и сложете прасковите с овкусената страна надолу, за да се карамелизират за кратко – около 3-5 минути.

Прехвърлете във фурната директно с тигана и печете за 10 минути, след което обърнете прасковите, полейте ги с маслото, което е в тигана и печете още 5 – 10 минути.

Пригответе карамеления сос – комбинирайте захарта с царевичния сироп и 1/4 чаена чаша вода. Гответе на средна температура като разбъркате веднъж, докато захарта се разтопи. Оставете да се готви без повече да бъркате, докато се получи карамел. Ако има кристалчета захар по стените на съда, избутайте ги надолу с мокра шпатула, за да предотвратите втвърдяването на захарта.

След около 7-8 минути сосът е готов и веднага го свалете от котлона, за да не прегаря.

След това прибавете сметаната и бъркайте бързо и непрекъснато, за да се комбинират. Ако се втвърди карамела, върнете го за кратко на котлона. Оставете за 3-4 минути и прибавете ванилията.

Сервирайте опечените праскови полети с карамеления сироп.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: food52.com

Още по темата:
  • Шоколадова пита с праскови, стафиди и карамелизирани орехи Шоколадова пита с праскови, стафиди и карамелизирани орехи
  • Карамелизирана захар - рецепта Карамелизирана захар - рецепта
  • Карамелен сос от кондензирано мляко и мед Карамелен сос от кондензирано мляко и мед
  • Карамелизирани орехи (с масло) Карамелизирани орехи (с масло)
0.0/5 0 оценки

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

КАРАМЕЛ КРЪНЧИ 100 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
19.56лв. / 10.00 €

КАРАМЕЛ КРЪНЧИ 100 г ЯЖ ПОЛЕЗНО

Нов
ЕМПЕР ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА CHIFON BELLE 100 мл
37.20лв. / 19.02 €

ЕМПЕР ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА CHIFON BELLE 100 мл

ЕМПЕР ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА MISSY 100 мл
35.60лв. / 18.20 €

ЕМПЕР ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА MISSY 100 мл

ФРЕШ ДЖУС ДУШ ГЕЛ С КАРАМЕЛ И КРУША 500 мл
11.40лв. / 5.83 €

ФРЕШ ДЖУС ДУШ ГЕЛ С КАРАМЕЛ И КРУША 500 мл

ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА МИРАДА HASHTAG 85 мл
24.60лв. / 12.58 €

ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА МИРАДА HASHTAG 85 мл

УОРМЪП ЗАТОПЛЯЩО МАСАЖНО МАСЛО С АРОМАТ НА КАРАМЕЛ 150 мл
33.60лв. / 17.18 €

УОРМЪП ЗАТОПЛЯЩО МАСАЖНО МАСЛО С АРОМАТ НА КАРАМЕЛ 150 мл

Коментари към Печени праскови с розмарин и карамелен сос

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Печени праскови с розмарин и карамелен сос
    www.framar.bg 
    на 12 December 2025 в 15:39
    Коментирайте "Печени праскови с розмарин и карамелен сос"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Десерти
  • Десерти от плодове
  • Карамелизирана захар - рецепта
  • E150(d) Амонячно-сулфитен карамел
  • Карамелен сос от кондензирано мляко и мед
  • Праскова
  • Карамелизирани орехи (с масло)
  • E150(a) Карамел обикновен
  • Шоколадови тарталетки с карамел
  • Карамелен крем-мус (за торти и сладкиши)
  • Твърди карамелени бонбони
  • Лесен лимонов сладкиш с карамел
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
AI инструмент определя с точност тежестта и вида на деменциятаAI инструмент определя с точност тежестта и вида на деменцията

AI инструмент определя с точност тежестта и вида на деменцията

от 12 дек 2025г.Прочети повече
Супергрип във Великобритания заразява хиляди хора ежедневноСупергрип във Великобритания заразява хиляди хора ежедневно

Супергрип във Великобритания заразява хиляди хора ежедневно

от 12 дек 2025г.Прочети повече
Мъж и жена на 77 години с шанс за живот след иновативна интервенция на митрална клапаМъж и жена на 77 години с шанс за живот след иновативна интервенция на митрална клапа

Мъж и жена на 77 години с шанс за живот след иновативна интервенция на митрална клапа

от 12 дек 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Да си поговорим честно за ПМС, хормоните и "онези дни"...

преди 2 дни, 2 часа и 40 мин.

Биомаркерите са ключът към правилното лечение на рака на белия дроб

преди 42 дни, 4 часа и 36 мин.
Всички

АНКЕТА

Ще гласувате ли на предсрочните парламентарни избори?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ЕЛ КОМПРА ЧАНКА ПИЕДРА прах 100 г

ЕЛ КОМПРА ГАРЦИНИЯ КАМБОДЖА капсули * 180

АВТОМАТИЧЕН ТУРНИКЕТ УНИВЕРСАЛЕН РАЗМЕР

ЕЛ КОМПРА БИО МОРИНГА капсули * 60

ЕЛ КОМПРА БИО БОСВЕЛИЯ капсули * 60

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ДИПРОФОС инжекционна суспензия 7 мг / 1 мл * 1

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 12 дек 2025г. в 14:59:02

КЛЕЕВА ТИНКТУРА 30 % 25 мл ХИГИТЕСТ

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 12 дек 2025г. в 14:11:54

УРОСТИМ за възрастни таблетки 50 мг * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 12 дек 2025г. в 14:11:35

КЛЕЕВА ТИНКТУРА 30 % 25 мл ХИГИТЕСТ

Коментар на: Розита Желева от 12 дек 2025г. в 14:00:14

УРОСТИМ за възрастни таблетки 50 мг * 30

Коментар на: Елена от 12 дек 2025г. в 13:48:02
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival