Патладжан с тиквички и яйца на тиган

Необходими продукти:
- 1 супена лъжица зехтин
- 1 глава червен лук, нарязан
- 1 тиквичка, нарязана
- 2 чушки, почистени
- 1 голям патладжан, нарязан
- 1 консерва от 400 грама домати
- 4 яйца
Начин на приготвяне:
Загрейте тиган и сложете мазнината. Добавете лука, тиквичката, чушката, патладжана и ги изпържете, докато станат златисти и омекнат.
Прибавете доматите и 300 милилитра вода, подправете. Разбъркайте добре и оставете сместта да заври, след което намалете температура и оставете соса да къкри 15 минути, докато се сгъсти.
Направете 4 малки кладенеца в сместа и там чукнете яйцата. Покрийте с капак и оставете да се сготвят за 5-7 минути.
Сервирайте всяка порция с по едно яйце и хрупкав хляб.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realfood.tesco.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Как да замразим патладжан по най-правилния начин, за да го запазим за зимата?
- Гриловани мариновани тиквички
- Как да се отървем от болестите по пипера и патладжана?
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Рецепти за лятна доматена манджа с чушки и патладжани
- Оригинални турски рецепти за имамбаялдъ
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Салата от печени патладжани и пресни домати с чесън и лук
- Патладжани с кашкавал и доматен сос
- Пълнени патладжани с кайма, домати и кашкавал
Коментари към Патладжан с тиквички и яйца на тиган