Патладжан с доматен сос, моцарела и пармезан
![Патладжан с доматен сос, моцарела и пармезан - изображение](https://static.framar.bg/thumbs/6/recepies/181123113818patladjan.jpg)
Необходими продукти:
- 1/4 чаена чаша зехтин
- 1 консерва от 800 грама домати
- 1 чаена лъжица сол
- 1 патладжан
- 1/2 чаена чаша нарязан на кубчета хляб (крутони)
- 1/4 чаена чаша настъргана моцарела
- 2 супени лъжици пармезан
Начин на приготвяне:
В тиган сложете зехтина и добавете доматите, намачкайте ги и ги подправете. Гответе ги за около 30 минути, докато се получи гъст доматен сос.
Разрежете патладжана по дължина и направете няколко разреза по диагонал. Поръсете със сол и оставете за кратко, да отпуснат горчивия си вкус.
Подсушете с хартия и сложете в тава. Полейте със зехтин и запечете за 30 минути на 200 градуса до готовност.
В последните минути поръсете поставете в тавата хляба, за да се запече.
Смесете моцарелата и патладжана в тавичка.
Върху всяка половинка патладжан сложете 6 супени лъжици от доматения сос , поръсете с половината от настърганите сирена, с част от крутоните и накрая завършете сирена.
Печете за 4 минути и сервирайте.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: food52.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СУОНСЪН ЕКСТРАКТ ОТ ПАТЛАДЖАН капсули 450 мг * 30 SWR051
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- 10 грешки при отглеждането на патладжан, които не бива да допускаме
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Рецепти за пържени чушки и патладжани в доматен сос
- Оригинални турски рецепти за имамбаялдъ
- Рецепти за лятна доматена манджа с чушки и патладжани
- Патладжан
- Как да замразим патладжан по най-правилния начин, за да го запазим за зимата?
- Печен патладжан с оцет и чесън
- Салата от печен патладжан, домати и прясна моцарела
- Лесна лазаня с патладжан и рикота
Коментари към Патладжан с доматен сос, моцарела и пармезан