Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Патладжан с доматен сос, моцарела и пармезан

Патладжан с доматен сос, моцарела и пармезан

Патладжан с доматен сос, моцарела и пармезан - изображение

Необходими продукти:

  • 1/4 чаена чаша зехтин
  • 1 консерва от 800 грама домати
  • 1 чаена лъжица сол
  • 1 патладжан
  • 1/2 чаена чаша нарязан на кубчета хляб (крутони)
  • 1/4 чаена чаша настъргана моцарела
  • 2 супени лъжици пармезан

Начин на приготвяне:

В тиган сложете зехтина и добавете доматите, намачкайте ги и ги подправете. Гответе ги за около 30 минути, докато се получи гъст доматен сос.

Разрежете патладжана по дължина и направете няколко разреза по диагонал. Поръсете със сол и оставете за кратко, да отпуснат горчивия си вкус.

Подсушете с хартия и сложете в тава. Полейте със зехтин и запечете за 30 минути на 200 градуса до готовност.

В последните минути поръсете поставете в тавата хляба, за да се запече.

Смесете моцарелата и патладжана в тавичка.

Върху всяка половинка патладжан сложете 6 супени лъжици от доматения сос , поръсете с половината от настърганите сирена, с част от крутоните и накрая завършете сирена.

Печете за 4 минути и сервирайте.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: food52.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиДиетиЛюбопитноБотаника