Пастет от слънчогледови семена с чесън
Необходими продукти:
- 1 чаена чаша слънчогледови семена (обелени)
- 1 чаена чаша вода
- 3 скилидки чесън
- 6-7 стръка кориандър/магданоз
- 1 чаена лъжица сол
- вряща вода
Начин на приготвяне:
Попарете слънчогледовите семена с вряща вода, отцедете я, а семената изсипете в малка тенджера. Залейте ги с вода (може да бъде както студена, така и гореща) и оставете да престоят в нея минимум час. За това време те ще набъбнат и ще станат хрупкави. Тогава отцедете течността, но я запазете.
Чесъна обелете и нарежете, нарежете и зелената подправка, като количеството на последната може да промените според предпочитанията си, като колкото повече използвате, толкова по-вкусно се получава.
Изсипете двете подправки при слънчогледа, добавете сол и пюрирайте с блендер, докато сместа стане еднородна. По желание може да разредите с водата, която отцедихте по-рано, като количеството може да варира от 1 до 5 супени лъжици (според вкуса ви). Така пастетът ще придобие по-нежен вкус.
Това е всичко. Вече може да го поднесете върху филия ръжен хляб и да предложите чаша доматен сок като допълнение.

Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: cooksa.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СЛЪНЧОГЛЕДОВ ЛЕЦИТИН на прах 150 г ЗДРАВНИЦА
НУКС РЕВ ДЬО МИЕЛ КРЕМ ЗА РЪЦЕ И НОКТИ 75 мл.
ЕЛЕА КРЕМ - БОЯ ЗА КОСА 7 / 46 МЕДНО ЧЕРВЕН
ЖАН Д'АРСЕЛ PRIVATE SPA ВЪЗСТАНОВЯВАЩ БАЛСАМ ЗА КРАКА 100 мл
ЗЕВ ОВЛАЖНЯВАЩ И УСПОКОЯВАЩ КРЕМ ЗА ЛИЦЕ 50 мл
БЕНИ МАТИРАЩА МАСКА ЗА КОНТРОЛ НА ОМАЗНЯВАНЕТО И ИЗЧИСТВАНЕ НА ПОРИТЕ 50 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Слънчогледово семе – полезни и вредни свойства
- Слънчогледова халва – състав, ползи и рискове за здравето
- Пилешки пастет с чесън, орехи и майонеза
- Защо е полезно да ядем пастет от черен дроб
- Слънчогледово олио - видове, състав, полза и съхранение
- Пастет от риба тон с майонеза и горчица
- Слънчоглед
- Пастет от печени чушки и домати с крема сирене
- Брускети с пастет от сьомга и крема сирене
- Яйчен пастет с чесън, лук и морков
Коментари към Пастет от слънчогледови семена с чесън