Начало Хранене Рецепти Основни ястия От риба и морски продукти Брускети с пастет от сьомга и крема сирене

Брускети с пастет от сьомга и крема сирене

Брускети с пастет от сьомга и крема сирене - изображение

Необходими продукти:

за пастета:

  • 100 грама пълномаслено крема сирене (като Филаделфия)
  • 100 грама заквасена сметана
  • настъргана кора от половин лимон
  • 1 чаена лъжица лимонов сок
  • 2 чаени лъжици сос от хрян
  • 200 грама пушена сьомга
  • 20 грама пресен копър

за хляба:

  • 400 грама пълнозърнесто брашно
  • 200 грама бяло брашно
  • 1 чаена лъжица семена от ким
  • 1 равна чаена лъжица сода за хляб
  • 1 чаена лъжица сол
  • 500-600 милилитра пълномаслено прясно мляко (или мътеница)
  • масло за намазване

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 230 градуса. В купа смесете двата вида брашно и содата за хляб. Добавете семената от ким и солта и разбъркайте. Направете кладенец в средата, в който прибавете млякото на части и омесете меко тесто.

Прехвърлете на набрашнен кухненски плот и омесете, докато получите топка, но внимавайте да не премесите тестото.

Оформете тестото на дебел фитил, след което го навийте в намаслена тавичка.

Поръсете с малко брашно и сложете да се пече на средното ниво на фурната ви за 15 минути. След това намалете температура на 180 градуса и печете още 25 минути, докато придобие златиста коричка.

Охладете хляба върху решетка.

За пастета в кухненския робот сложете крема сиренето, заквасената сметана, лимоновия сок и соса. Блендирайте до гладка смес. Добавете сьомгата и копъра, след което с няколко пулсиращи движения направете груб пастет.

Сервирайте пастета върху филийките от содения хляб.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: deliciousmagazine.co.uk

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛюбопитноЛайфстайлХранене при...