Брускети с пастет от сьомга и крема сирене
Необходими продукти:
за пастета:
- 100 грама пълномаслено крема сирене (като Филаделфия)
- 100 грама заквасена сметана
- настъргана кора от половин лимон
- 1 чаена лъжица лимонов сок
- 2 чаени лъжици сос от хрян
- 200 грама пушена сьомга
- 20 грама пресен копър
за хляба:
- 400 грама пълнозърнесто брашно
- 200 грама бяло брашно
- 1 чаена лъжица семена от ким
- 1 равна чаена лъжица сода за хляб
- 1 чаена лъжица сол
- 500-600 милилитра пълномаслено прясно мляко (или мътеница)
- масло за намазване
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 230 градуса. В купа смесете двата вида брашно и содата за хляб. Добавете семената от ким и солта и разбъркайте. Направете кладенец в средата, в който прибавете млякото на части и омесете меко тесто.
Прехвърлете на набрашнен кухненски плот и омесете, докато получите топка, но внимавайте да не премесите тестото.
Оформете тестото на дебел фитил, след което го навийте в намаслена тавичка.
Поръсете с малко брашно и сложете да се пече на средното ниво на фурната ви за 15 минути. След това намалете температура на 180 градуса и печете още 25 минути, докато придобие златиста коричка.
Охладете хляба върху решетка.
За пастета в кухненския робот сложете крема сиренето, заквасената сметана, лимоновия сок и соса. Блендирайте до гладка смес. Добавете сьомгата и копъра, след което с няколко пулсиращи движения направете груб пастет.
Сервирайте пастета върху филийките от содения хляб.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: deliciousmagazine.co.uk
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СЬОМГА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
БИОФОРМ РИБЕНО МАСЛО ОТ НОРВЕЖКА СЬОМГА 200 мл 1542
НовАБОФАРМА ОМЕГА 3 МАСЛО ОТ СЬОМГА капсули 500 мг * 120
БИОФОРМ АРКТИК СЬОМГА ОМЕГА 3 капсули * 120 2359
НовЖАН Д'АРСЕЛ CAVIAR ОКОЛООЧЕН ГЕЛ С ЕКСТРАКТ ОТ ХАЙВЕР 30 мл
ДИВА СЬОМГА (МАСЛО) ОТ АЛЯСКА + РИБЕНО МАСЛО капсули * 220 УЕБЪР НАТУРАЛС 3398
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Базови съвети за приготвяне на сьомга
- Какви са здравословните ползи на хайвера от сьомга
- Защо е полезно да ядем пастет от черен дроб
- Сьомга на фурна с хрупкава коричка
- Сьомга с броколи, кашкавал и сметана
- Пастет от риба тон с майонеза и горчица
- Ориз със сьомга
- Пурички от кори за баница със спанак, сьомга и фета
- Печена сьомга в хрупкава коричка от семена
- Пастет от маслини със сварени яйца
Коментари към Брускети с пастет от сьомга и крема сирене