Панирано пилешко филе с топено сирене
Необходими продукти:
- 2 пилешки филета
- 100 грама топено сирене
- черен пипер, копър, сол
- 50 милилитра прясно мляко
- 1 яйце
- брашно и галета за панировката
Необходими продукти:
Разрежете през средата всяко от филетата почти докрай. Покрийте със стреч фолио и начукайте (по-добре използвайте тъпата страна на чука). Внимавайте месото да не се скъса, защото тогава плънката ще изтече от кюфтетата, които ще оформите от него. Поръсете пилешкото с черен пипер и подсолете.
В центъра на месната основа сложете нарязан копър и по парче охладено топено сирене. Увийте го с филето.
В съд с дебело дъно чукнете яйцето и постепенно налейте предварително свареното мляко (трябва да бъде топло). Нека сместа кипне и оставете върху котлона, докато се сгъсти. След това прецедете.
Панировката: първо оваляйте кюфтетата в брашното, след това потопете в млечно-яйчената смес, ред е на галетата, отново яйцето с мляко и завършете с галета.
Изпържете в голямо количество нагорещена растителна мазнина, като обръщате от всички страни. Температурата на котлона не трябва да бъде висока, за да може пилешкото да се изпържи добре.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: 1001eda.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пълнени пилешки гърди със сушени домати и моцарела
- Пилешки гърди с фурми
- Пилешки хапки в чеснова панировка
- Пълнени камби с пилешко филе и моцарела
- Пълнени домати с пилешко филе и кашкавал
- Пържоли от пиле с гъби и марсала
- Запеканка от пълнени домати с пилешки гърди в сметанов сос
- Картофени хармоники
- Пилешки хапки с орехи, кашкавал и маслини
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
Коментари към Панирано пилешко филе с топено сирене