Панирани топени сиренца с боровинково сладко
Необходими продукти:
- 10 натурални топени сиренца
- 3-4 супени лъжици галета
- 3 супени лъжици брашно
- 3 яйца
- сол и черен пипер
- домашно сладко от боровинки
Начин на приготвяне:
Сложете сиренцата в камера за един час. През това време разбийте яйцата и добавете сол и черен пипер. Подгответе две чинии и сипете в едната галетата, а в другата брашното.
Извадете сиренцата, потопете ги първо в яйцата, след това в брашното, отново в яйчната смес и накрая в галетата.
Сгорещете повече мазнина, изпържете до златисто и отцедете върху кухненска хартия. Поднесете предястието топло, гарнирано със сладкото от боровинки.
Добър апетит!
Източник: www.elrecetariodemari.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Топено сирене
- Хапки от топено сирене с рулца от раци, маслини и орехи
- Банички с топено сирене
- Домашно топено сирене от извара, масло и ароматни подправки
- Твърдо топено сирене с козе мляко
- Таралежчета от топено сирене и бадеми
- Пастет от топено сирене с моркови и лук
- Хапки от топено сирене с копър и чесън в лаваш
- Хапки от топено сирене със зелени маслини и червен пипер
- Панирано топено сирене
Коментари към Панирани топени сиренца с боровинково сладко