Панирано топено сирене
Необходими продукти:
200 грама топено сирене
2 яйчни белтъка
1 жълтък
2 - 3 супени лъжици галета
1 чаена чаша заквасена сметана за поднасяне
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Разбийте белтъците и към тях прибавете настърганото сирене. От сместа оформете малки топчета или кюфтета, които приберете в хладилника, за да стегнат.
Разбийте жълтъка с вилица с 1 супена лъжица вода.
Извадете топчетата сирене от хладилника, оваляйте крокетите в галета, след това потопете в разбития жълтък, отново галета и изпържете в нагорещено олио за около 2 минути.
Поднесете със заквасена сметана.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Хапки от топено сирене с копър и чесън в лаваш
- Топено сирене с гъби и лук
- Топено сирене
- Домашно топено сирене от извара, масло и ароматни подправки
- Пастет от топено сирене с моркови и лук
- Предястие от топено сирене с яйчена плънка и орехи
- Пита от пясъчно тесто с лук, кашкавал и топено сирене
- Хапки от топено сирене с рулца от раци, маслини и орехи
- Сос от топено сирене с шунка (за палачинки)
- Топено сирене с подправки
Коментари към Панирано топено сирене