Начало Хранене Рецепти Предястия Студени Твърдо топено сирене с козе мляко

Твърдо топено сирене с козе мляко

Твърдо топено сирене с козе мляко - изображение

Необходими продукти:

2 килограма извара

2 литра козе мляко (може и краве)

200 грама масло

2 яйца

1 супена лъжица сода

сол на вкус

Начин на приготвяне:

Сложете изварата в тенджера и налейте млякото. Поставете съда на котлона и затоплете, разбърквайки леко, за да не залепне изварата по дъното. Когато сместа се сгорещи достатъчно и забележите, че се отделя суроватка, значи трябва да свалите от огъня. Изварата прилича на мек пластилин. Не е необходимо да бъркате много (7 - 10 минути са достатъчни).

След това трябва да отделите суроватката с помощта на марля. Постарайте се да отцедите цялата течност и изварата да остане почти суха. Сложете я в съда, в който ще варите домашното сирене, добавете разтопеното масло, 2 яйца, содата и сол. Смесете всичко и поставете на котлона. Необходимо е непрекъснато наблюдение, затова не оставяйте сиренето само :), защото може да прегори. Варете на средна температура, бъркайки постоянно с дървена лъжица, а продължителността е около 5 - 7 минути. Изварата ще започне да се топи и разтича. Сами можете да прецените кога сиренето е готово - то трябва да бъде лепкаво и гъсто (може да си помогнете и с клечка за зъби). След това прехвърлете сместа в съд, в който ще придобие подходяща форма. Бъдете внимателни при преместването. Покрийте с фолио, за да не се образува кора.

За да получите по-твърд краен продукт, може да използвате по-малко масло.

По време на вdренето може да добавите семена кимион, сухи ароматни билки, сушени домати или чушки, или просто нарязан копър, магданоз...

Добър апетит!

Още по темата:

0.0, 0 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноРецептиЛеченияХрани и ястияНовиниЗдравни съветиЛайфстайлСнимкиДиетиСпортИсторияТестовеСъставкиАлтернативна медицинаХранене при...