Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Палачинкова торта с рибен мус

Палачинкова торта с рибен мус

от 16 апр 2019г.
Палачинкова торта с рибен мус - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

  • 1 килограм заквасена сметана с масленост над 30%
  • 500 грама филе от пушена риба от семейство Сьомгови
  • 2-3 филета аншоа
  • 350 грама пшенично брашно
  • 2 супени лъжици ръжено брашно
  • 4 яйца
  • 500 милилитра минерална вода
  • 2 супени лъжици горчица на зърна
  • 2 супени лъжици сметанов сос с хрян
  • олио
  • 1 чаена лъжица захар
  • прясно смлян черен пипер
  • сол

 

Начин на приготвяне:

Нарежете на дребно пушената сьомга, а аншоата още по-ситно. Смесете двете рибе с 500 грама от сметаната, прибавете горчицата и разбийте до еднородност с блендер. Подправете със сол, черен пипер и приберете муса в хладилника.

Разбийте яйцата на пяна и смесете с останалата сметана.

Комбинирайте пшеничното и ръженото брашно, добавете захарта и малко сол. След това съединете с яйчено-сметановата маса и разбъркайте до еднородност на консистенцията.

Докато бъркате, наливайте по малко от водата, трябва да се получи немного гъсто тесто. Ако ви се струва гъсто, добавете още малко вода.

Покрийте тестото със стреч фолио и оставете да престои поне 20 минути.

Сгорещете тиган с диаметър 22-24 сантиметра и в него изпечете палачинки, като намазвате дъното на съда преди всяка следваща.

Когато всички палачинки са готови и изстинат, започнете да "сглобявате" тортата.

Подреждайте ги една върху друга, като помежду им намазвате с муса от риба. В средата на тортата, между два от палачинковите слоеве, сложете соса с хрян.

Декорирайте с муса.

Поставете готовата торта в хладилника минимум за 1 час, като я покриете с найлоново фолио.


Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru

Още по темата:
  • Торта от картофени палачинки със сирене и копър Торта от картофени палачинки със сирене и копър
  • Солена палачинкова торта със сирена Солена палачинкова торта със сирена
  • Торта от палачинки с ванилов крем от извара и стафиди Торта от палачинки с ванилов крем от извара и стафиди
  • Ананасова торта от палачинки с крем Ананасова торта от палачинки с крем
5.0/5 1 оценка

Коментари към Палачинкова торта с рибен мус

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Палачинкова торта с рибен мус
    www.framar.bg 
    на 18 August 2025 в 17:04
    Коментирайте "Палачинкова торта с рибен мус"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Тестени изделия
  • Разни
  • Торта от палачинки с ванилов крем от извара и стафиди
  • Солена торта от картофено пюре и кайма
  • Картофена торта с шунка и пушено сирене
  • Солена торта с шунка и кашкавал
  • Пълнозърнеста солена торта със сьомга, крема сирене и скариди
  • Солена торта с блатове от тиквички, кайма и гъбена плънка
  • Торта от спаначени палачинки с крем от извара и мед
  • Ананасова торта от палачинки с крем
  • Солена кашкавалена торта-суфле с шунка
  • Картофена торта с пилешка салата и майонеза
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Осъвременени насоки за оптимално кръвно налягане: Ранно лечение и изключване на алкохолаОсъвременени насоки за оптимално кръвно налягане: Ранно лечение и изключване на алкохола

Осъвременени насоки за оптимално кръвно налягане: Ранно лечение и изключване на алкохола

от 18 авг 2025г.Прочети повече
Диета с ниско остатъчно съдържаниеДиета с ниско остатъчно съдържание

Диета с ниско остатъчно съдържание

от 18 авг 2025г.Прочети повече
Създаването на хирургичните ръкавици – историята на една любовСъздаването на хирургичните ръкавици – историята на една любов

Създаването на хирургичните ръкавици – историята на една любов

от 18 авг 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Преглед при лекар, рецепти, лечение - по време на почивка

преди 33 дни, 3 часа и 47 мин.

Къде изчезна пробиотикът Вивомикс?

преди 38 дни, 7 часа и 9 мин.
Всички

АНКЕТА

Как се спасявате от летните жеги?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

АНАНТРА ФИМЕЙЛ ЗА ЖЕНИ таблетки * 14

АРТРОАКТАЛ тинктура 100 мл

ДОКТОР УАКДЕС КАНЧНАР ГУГУЛ капсули * 60

ТЕНА ИЗМИВАЩА ПЯНА 3 в 1 БЕЗ ИЗПЛАКВАНЕ 400 мл

ТЕНА PROSKIN PANTS ЕДНОКРАТНО БЕЛЬО ЗА ВЪЗРАСТНИ ТИП ГАЩИ SUPER L * 12

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

СТАФИСАГРИА D6 пилули 10 гр.

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 авг 2025г. в 15:56:30

ДИКЛОФЕНАК ДУО капсули 75 мг * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 авг 2025г. в 15:53:54

БИСЕПТОЛ таблетки 400 мг / 80 мг * 28

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 авг 2025г. в 15:52:38

МАГНАЛАБС КИСТОП капсули * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 авг 2025г. в 15:32:52

АШВАГАНДА ЕКСТРАКТ капсули 470 мг * 100 GNC

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 авг 2025г. в 15:31:21
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival